4 εναλλακτικοί τρόποι να βάψεις πασχαλινά αβγά. Ναι τους βλέπω και εγώ όλους αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους για να βάψουμε πασχαλινά αυγά που ξεπετάγονται είτε στο instagram είτε στο pinterest. Και φυσικά μένω με την απορία αν όντως δουλεύουν. Φέτος λοιπόν αποφάσισα να τα δοκιμάσω όλα!

Θα το κάνω εγώ και θα δούμε ποίοι τροποι απο αυτούς δουλεύουν και ποίοι όχι!

Ήδη έχω αρκετές κακές εμπειρίες με όλα αυτά που βλέπω στο pinterest που δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμενα. Παρόλα αυτά αποφάσισα τα πασχαλινά αυγά να είναι η επόμενη δοκιμή μου. Γιατί ήταν κάτι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και μου άρεσε αρκετά το αποτέλεσμα που έβλεπα. Χωρίς να ξέρω αν θα πετύχει κάτι απ όλα αυτά βέβαια.

Προσπάθεια νούμερο 1

Βάψιμο αυγών με ρύζι κ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ένα από τα πιο εύκολα πειράματα που θα κάνουμε γι αυτό ξεκίνησα και με αυτό. Δεν λερώνει και έχει ένα τεράστιο θετικό. Ακόμα και αν αποτύχει το πείραμα θα μας μείνει το ρύζι ώστε να φτιάξουμε ένα sensory play με ρύζι για το παιδί.

Υλικά:

  • ρύζι
  • μια διαφανής σακούλα
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ξύδι

Εκτέλεση: Για αρχή βάζεις το ρύζι στη σακούλα, προσθέτεις το ξύδι και λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σφραγίζεις τη σακούλα και ανακατεύεις ώστε να πάει το χρώμα παντού. Έπειτα βάζεις μέσα το βρασμένο αυγό και το κουνάς ώστε να βαφτεί. Το βγάζεις και το αφήνεις να στεγνώσει. Εάν θες αφού στεγνώσει το περνάς και δεύτερη φορά από το ίδιο ή διαφορετικό χρώμα για αλλαγή.

Νομιζω ότι η πρώτη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία!

Δες εδώ πως να φτιάξει sensory play με ρύζι με το ρύζι που έμεινε ώστε να μην το πετάξεις!

Προσπάθεια νούμερο 2

Βάψιμο αυγών με σαντιγί κ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εδώ πρόκειται για ένα από τα πειράματα που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση και επίσης ήταν αυτό που είχα τη μεγαλύτερη περιέργεια για το αν όντως δουλεύει. Όπως βλέπεις από τη φωτογραφία η απάντηση είναι όχι!

Το χρώμα ήταν αρκετά αχνό και καθώς τα έπλυνα για να αφαιρέσω τον αφρό ξυρίσματος, ξέβαφαν περισσότερο.

Υλικά:

  • σαντιγί ή αφρός ξυρίσματος
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ τη σαντιγί και ρίχνουμε τις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικης. Ανακατεύουμε να πάει το χρώμα παντού και βάζουμε τα αυγά (εννοείται ότι έχουμε βράσει τα αυγά πρώτα). Τα γυρνάμε ώστε να θαφτουν μέσα στη σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.  Το επόμενο πρωί τα ξεπλενουμε και είναι έτοιμα!

Φυσικά κ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για sensory bin αφού αφαιρέσουμε τα αυγά.

Προσπάθεια νούμερο 3

Βάψιμο αυγών από λαχανικά κ μπαχαρικά

Κυκλοφορούν πολλές ιδέες με πολλά διαφορετικά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εδώ εγώ έχω διαλέξει παντζάρι, κόκκινο λάχανο από λαχανικά και από μπαχαρικά επέλεξα τον κουρκουμά.

Κουρκουμάς

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά, 2 κουταλιές κουρκουμα, 2 κουταλιές ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα αυγά να κρυώνουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τέλος τα βάζουμε μαζί με την κατσαρόλα στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
Το επόμενο πρωί τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό θα έλεγα!

Παντζάρι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά, 4 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε τέσσερα κομμάτια, 2 κουταλιές ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ακολουθούμε τη ίδια διαδικασία με τον κουρκουμά.

Εδώ δεν είμαι τόσο ευχαριστημένη είναι η αλήθεια με το αποτέλεσμα.

Κόκκινο λάχανο

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά, ένα μικρό κόκκινο λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, 2 κουταλιές ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά.
Έπειτα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως στον κουρκουμά.

Ούτε αυτή η προσπάθεια είχε ιδιαίτερη επιτυχία όπως θα δεις και εσύ στη φωτογραφία.

Ξερά κρεμμύδια

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα αυγά, φλούδες από 3 κρεμμύδια, 2 κουταλιές ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά.
Έπειτα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως στον κουρκουμά.

Από αυτόν το τρόπο ήμουν πιο ευχαριστημενη απ όλα είναι η αλήθεια. Βγήκαν σαν να τα έχω βάψει με βαφή αβγών από το σούπερ μάρκετ!

Extra tip. Ανάλογα με το πώς θες να είναι η ένταση των χρωμάτων μπορείς να αφήσεις τα αυγά τον ανάλογο χρόνο.

Προσπάθεια νούμερο 4

Χαρτί κουζίνας και χρώμα ζαχαροπλαστικής

4 εναλλακτικοί τρόποι να βάψεις πασχαλινά αβγά

Άλλος ένας εναλλακτικός τρόπος για να βάψουμε αυγά. Ο λόγος που ξεχωρίζει είναι ότι μπορούμε να συνδυάσουμε δύο και παραπάνω χρώματα με αυτόν τον τρόπο.

Υλικά:

  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • χαρτί κουζίνας
  • λαστιχάκι
  • μπουκάλι με σπρέι

Εκτέλεση: Τυλιγουμε το ήδη βρασμένο αυγό με χαρτί κουζίνας και το πιάνουμε με ένα λαστιχάκι. Έπειτα βάζουμε σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικης που έχουμε επιλέξει και τέλος το ψεκαζουμε με νερό ώστε να απλώσει παντού το χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη για 3 ώρες και έπειτα τα ξετυλίγουμε.

Τρόποι να κάνουμε σχέδια

Οδοντόβουρτσα

Ένας τρόπος για να κάνουμε σχέδια στα αυγά είναι χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα. Βάζουμε ότι χρώμα έχουμε επιλέξει και πιέζοντας την οδοντοβουρτσα κάνουμε πιτσιλιές στο αυγό. Είναι ένας τρόπος που λερώνει και καλό είναι να έχουμε προετοιμάστει ανάλογα.

Φύλλα και λουλούδια

Βγάζει το πιο όμορφο και ρομαντικό αποτέλεσμα. Έχει και ωραία διαδικασία καθώς μάζεψα με το μικρό τα λουλούδια και τα φύλλα που χρησιμοποιήσαμε.

Βάζουμε τα φύλλα που θέλουμε να εφαρμόζουν πάνω στο αβγό και το τυλιγουμε με καλσόν. Έπειτα τα βάφουμε με τον τρόπο που έχουμε επιλέξει, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και αφαιρούμε το καλσόν και το φύλλο.

Λαστιχάκι

Εύκολος κ γρήγορος τρόπος για να κάνουμε σχέδια στα αυγά και να γίνουν πιο ιδιαίτερα. Τυλίγουμε τα αυγά με ένα λαστιχάκι και έπειτα τα βάζουμε μέσα στο χρώμα για να βαφτούν. Όταν τα βγάλουμε από το νερό και αφού στεγνώσουν αφαιρούμε το λαστιχάκι.

Αυτοί είναι οι 4 εναλλακτικοί τρόποι να βάψεις πασχαλινά αβγά! Αν δοκιμάσεις κάποιον απ όλους περιμένω να δω φωτογραφίες!

Δες εδώ: “5 εύκολες χειροτεχνίες για το Πάσχα”

Καλό Πάσχα σε όλους!

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *