Καλώς ήρθατε στο διαδικτικό μου σπίτι,

Είμαι η mumsurviror, κατά κόσμον Ελευθερία. Έγινα μητέρα ενός αγοριού στα 29 μου και εκεί κατάλαβα πόσο δεν ήμουν προετοιμασμένη για ότι ακολούθησε, παρά τα βιβλία που είχα διαβάσει και τις ιστορίες που είχα ακούσει από άλλες μαμάδες. Ένιωσα, έζησα και είδα πολλά που κανείς δεν μου είχε πει, και τότε κατάλαβα ότι μάλλον είμαι η μόνη που αντιλαμβάνεται τη μητρότητα έτσι. Βέβαια όπως ξέρεις πολύ καλά και εσύ και εγώ πλέον όλες νιώθουμε και περνάμε τα ίδια σε διαφορετική κλίμακα και καταστάσεις, όμως η βάση είναι ίδια.

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω αυτό το μπλοκ έτσι ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη στη θέση μου, να μην νιώσει καμία άλλη μαμά μόνη.

Ας προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε απ’ όλες τις υποχρεώσεις της μητρότητας κρατώντας η μία το χέρι της άλλης, ας βρούμε ένα μέρος να πούμε όλα αυτά που μας απασχολούν κ ας πάρουμε δύναμη, κουράγιο κ γνώση.

Το ταξίδι στη ζωή αλλάζει τελείως από τη στιγμή που θα γίνεις μητέρα, πολύ λίγα πράγματα θυμίζουν την παλιά σου ζωή όμως πια έχεις βρει κάτι που σε κάνει να θες να γίνεις κάθε μέρα καλύτερη από αυτό που ήσουν πριν, κ έχει ομορφύνει αυτό το ταξίδι τόσο πολύ.

Νιώθεις ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο κ ότι κάνεις άλλος δεν έχει κάτι τόσο πολύτιμο όσο αυτό που πλέον κρατάς εσύ στα χέρια σου. Και είναι αλήθεια, μην ντρέπεσαι που σκέφτεσαι έτσι είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος που αυτή η ψυχή διάλεξε εσένα να γίνεις μητέρα του.

Δύσκολο ταξίδι αλλά με τόσο όμορφα μέρη να ξεκουραστείς και να πάρεις δύναμη να συνεχίσεις.

There’s no way to be a perfect mother, and a million ways to be a good one.

Δεν υπάρχει τρόπος να γίνεις η τέλεια μητέρα αλλά υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να γίνεις μια καλή μητέρα.

Jill Churchill