Σύμπτωση, σημάδι ή τυχαιότητα; Σήμερα στις 10 το βράδυ το σκέφτηκα, δεν ξέρω πως πήγε το μυαλό μου, δεν ξέρω πως γίνεται κ δεν είχε πάει μέχρι τώρα.

Ξέρω μόνο ότι όταν το συνειδητοποίησα πάγωσα.

Βλέπεις οι αριθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Πάντα τους παρατηρώ, πάντα τους συνδέω με γεγονότα, με ανθρώπους, με στιγμές. Ίσως είναι που παραλίγο να γίνω μαθηματικός. Ποιος ξέρει; Αποστηθίζω εύκολα τηλέφωνα, κωδικούς, πινακίδες, ημερομηνίες, από μικρή ηλικία, είναι για μένα κάτι φυσικό. Ξέρω επίσης πόση σημασία έχουν οι πιθανότητες σε κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή, κάποιοι το ονομάζουν τύχη, κάποιοι σημάδι από κάπου ή κάτι, κάποιοι συμπτώσεις ή ακόμα κ τυχαιότητα.

Το δικό μου σημάδι έχει να κάνει με την ΠΗΤ(πιθανή ημερομηνία τοκετού) που μου έδωσε η μαιευτήρας μου.

Σύμπτωση, σημάδι ή τυχαιότητα

12 Ιουνίου

Αυτή ειναι είναι η ημερομηνία που πιθανόν θα έρθει το μωρό μου στον κόσμο. Που θα το αγκαλιάσω για πρώτη φορά, που παρ όλους τους φόβους κ τις ανησυχίες μου κάθε μέρα ανυπομονώ όλο κ περισσότερο.

Σήμερα όμως μου ήρθε στο μυαλό γιατί αυτή η ημερομηνία δεν είναι η πρώτη φορά που με στιγματίζει. Σήμερα συνειδητοποιήσα ότι αυτή την ημέρα πριν δύο χρόνια έχασα ένα μωρό που δεν ήταν γραφτό να αγκαλιάσω ποτέ.

Οι πιθανότητες αυτές οι ημερομηνίες να πέσουν την ίδια μέρα είναι 1 στις 365. Πες το σύμπτωση, τυχαιότητα, σημάδι, όπως θες.Πάντως συνέβη κ δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Κ θα συνεχίζει να τριγυρνάει στο μυαλό μου για τους επόμενους 4 μήνες κ πιθανόν δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Και ίσως αυτή είναι η απάντηση ότι έγινε για να μην το ξεχάσω ποτέ. Για να χαραχτεί στη μνήμη μου ακόμα πιο βαθιά. Λες κ υπήρχε πιθανότητα να ξεχαστεί. Λες κ θα συνέχιζα έτσι χωρίς να περάσεις από το μυαλό μου…

A miscarriage is a natural and common event. All told, probably more women have lost a child from this world than haven’t. Most don’t mention it, and they go on from day to day as if it hadn’t happened, so people imagine a woman in this situation never really knew or loved what she had.But ask her sometime: how old would your child be now? And she’ll know.

Barbara Kingsolver

Δες επίσης: Αποβολή και σκέψεις

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *