Ο Yuval Zommer αποφοίτησε από το Βασιλικό Κολέγιο Καλών Τεχνών του Λονδίνου. Έπειτα έκανε μεταπτυχιακό στην εικονογράφηση. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως δημιουργικός διευθυντής σε κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες προτού γίνει συγγραφέας και εικονογράφος. Το πάθος του για τα εικονογραφημένα βιβλία έχει πλέον κερδίσει και είναι ο συγγραφέας/εικονογράφος πολύ αναγνωρισμένων παιδικών βιβλίων.

Έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες.

Ο Yuval Zommer ζει και εργάζεται σε ένα παλιό σπίτι στο Notting Hill. Έχει θέα σε έναν μικρό κήπο τον οποίο επισκέπτονται αστικές αλεπούδες, σκίουροι, πουλιά και πολλά έντομα. Μερικά από αυτά αργότερα βρίσκουν τον δρόμο τους στις ιστορίες του. Άλλα αγαπημένα του μέρη είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και ο Ζωολογικός Κήπος.

Το «The Big Blue Thing on the Hill» ήταν το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο του Yuval, το οποιο κυκλοφόρησε το 2014. 
Έπειτα ακολούθησε το “One Hundred Bones“.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε με την σειρά “Το μεγάλο βιβλίο..” 
Αυτή σειρά του Yuval ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν και να φροντίσουν τον φυσικό μας κόσμο. Η σειρά έχει πλέον εκδοθεί σε 25 γλώσσες και έχει κερδίσει πολλά βραβεία διεθνώς. Όπως τα UKLA Book Awards 2018 & 2019, το Nonfiction Award της English Association 2017 & 2019. Κ το Made For Mums Award 2018 & 2019.
Η σειρά αποτελείται από πέντε βιβλία αλλά στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει τα τέσσερα μέχρι στιγμής.

Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών

Yuval Zommer

Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 στην Αγγλία. Ενώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ένα όμορφα εικονογραφημένο, ενημερωτικό βιβλίο για παιδιά που τους παρουσιάζει ζωύφια που σέρνονται, δαγκώνουν, πετούν κ.α. Από σκώρους και σκαθάρια μέχρι σκουλήκια και αράχνες, ο συναρπαστικός κόσμος των ζουζουνιών.

Είναι το πρώτο βιβλίο γεμάτο γεγονότα για τα παιδιά που τα βοηθάει να εξερευνήσουν την τεράστια ποικιλία ζουζουνιών που κατοικούν στη Γη μας. Στις πρώτες σελίδες, τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα ζωύφια ζουν παντού στον πλανήτη. Βρίσκουν συμβουλές για το πώς να εντοπίσουν. Καθώς το βιβλίο συνεχίζει, οι γραφικές συνθέσεις σε κάθε σελίδα είναι αφιερωμένες σε βασικές ομάδες ζωυφίων. Όπως σκαθάρια, σκώροι, πεταλούδες, μέλισσες, σαλιγκάρια, γρύλους, ακρίδες, σκουλήκια και αράχνες.

Ορισμένες σελίδες προσεγγίζουν τον κόσμο των ζωυφίων θεματικά, όπως αυτά που εμφανίζονται τη νύχτα, τα ζωύφια και οι κύκλοι ζωής, πώς κρύβονται και επιδεικνύονται τα σφάλματα και πώς ορισμένα σφάλματα λατρεύουν να ζουν στο σπίτι σας. Το κείμενο είναι επίσης γεμάτο γεγονότα που θα εκπλήξουν παιδιά και ενήλικες και συνοδεύεται από τις πολύχρωμες εικονογραφήσεις του Yuval Zommer.

Επίσης κυκλοφορεί κ βιβλίο με διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, παιχνίδια κ 250 αυτοκόλλητα με θέμα τη θάλασσα σχεδιασμένο από τον συγγραφέα. Βρες εδώ “Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών με αυτοκόλλητα”

Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων

Yuval Zommer

Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Οι υπέροχες εικονογραφήσεις του Yuval Zommer φέρνουν στη ζωή μερικά από τα πιο τριχωτά, πιο γενναία, πιο άγρια και τρομακτικά θηρία στο ζωικό βασίλειο. Γεμάτο με ενδιαφέροντα στοιχεία από τη σύμβουλο θηρίων Barbara Taylor, αυτό το βιβλίο με εικόνες είναι ένας όμορφος τρόπος για τους γονείς να μυήσουν τα μικρά παιδιά στον κόσμο των ζώων – και για τα μεγαλύτερα παιδιά να μάθουν μόνα τους. Στις πρώτες σελίδες τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα θηρία είναι άγρια ​​ζώα που δεν μπορούν να εξημερωθούν και ότι όλα αμύνονται με διαφορετικούς τρόπους. Καθώς το βιβλίο συνεχίζεται, οι μικροί αναγνώστες συναντούν συγκεκριμένα θηρία, όπως αρκούδες, τίγρεις και τον διάβολο της Τασμανίας.

Προσεγγίζει επίσης θεαματικά τον κόσμο των θηρίων, κοιτάζοντας μυθικά θηρία, θηρία της εποχής των παγετώνων και πώς να σώσετε θηρία που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Το κείμενο, τα εκπληκτικά γεγονότα και οι ένδοξες και περίεργες εικόνες θα τραβήξουν τα μικρά παιδιά ξανά και ξανά. Βρες εδώ “Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων με αυτοκόλλητα”

Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας

Yuval Zommer

Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2021 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Μετά την τεράστια επιτυχία “Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών” και “Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων”. Ήρθε Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας, είναι το τρίτο της αγαπημένης σειράς του Yuval Zommer. Μαζί με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο νεαρός ωκεανογράφος, οι γοητευτικές εικονογραφήσεις του Zommer ζωντανεύουν μερικά από τα πιο παράξενα και τερατώδη υποβρύχια ζώα. Το βιβλίο ξεκινά εξηγώντας πώς διαφορετικοί τύποι ζώων μπορούν να αναπνέουν και να επιβιώνουν κάτω από το νερό, καθώς και τις διαφορετικές οικογένειες στις οποίες ανήκουν.

Οι επόμενες σελίδες είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένα πλάσματα, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων χελωνών, των φαλαινών, των καρχαριών, των σαλαχιών και των ιππόκαμπων. Παρουσιάζουν ποικίλη ζωή σε συγκεκριμένους οικοτόπους, όπως ένας κοραλλιογενής ύφαλος ή ο βυθός της θάλασσας. Εξερευνά επίσης θεματικά τον υποβρύχιο κόσμο. Κοιτάζοντας ζώα που κινδυνεύουν, μαθαίνει πώς να εντοπίζει πλάσματα στην παραλία. Μας μαθαίνει πώς να βοηθήσουμε να σωθεί η θαλάσσια ζωή. Όμορφο και γεμάτο με συναρπαστικά γεγονότα, οι αναγνώστες δεν θα μπορέσουν να ξεκολλήσουν τα μάτια τους από το βιβλίο.

Επίσης κυκλοφορεί κ βιβλίο με διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, παιχνίδια. 250 αυτοκόλλητα με θέμα τη θάλασσα σχεδιασμένο από τον συγγραφέα. Βρες εδώ “Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας με αυτοκόλλητα”

Το μεγάλο βιβλίο των λουλουδιών

Yuval Zommer

Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2022 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Το τελευταίο βιβλιο της δημοφιλής σειράς που κυκλοφόρησε φέτος, είναι μια συναρπαστική εισαγωγή σε μερικά από τα πιο υπέροχα και εκπληκτικά ανθοφόρα φυτά από όλο τον κόσμο. Οι γοητευτικές εικονογραφήσεις του Yuval Zommer ζωντανεύουν μερικά από τα πιο πολύχρωμα, επιδεικτικά και ασυνήθιστα λουλούδια από όλο τον κόσμο. Στις αρχικές σελίδες, οι αναγνώστες θα μάθουν τα πάντα για τη βοτανική, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αναγνώρισης διαφορετικών τύπων λουλουδιών. Οι επόμενες σελίδες απεικονίζουν τα διάφορα ενδιαιτήματα που υπάρχουν στη χλωρίδα, όπως το σαρκοφάγο φυτό pitcher, το γιγάντιο νούφαρο και το παράξενα υπέροχο λουλούδι “Άμορφος φαλλός”.

Οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν ποια λουλούδια κινδυνεύουν με εξαφάνιση και γιατί ορισμένα άνθη είναι αρωματικά ή πολύχρωμα. Όπως επίσης λεπτομέρειες για σαρκοφάγα και δηλητηριώδη λουλούδια. Αυτός ο τίτλος συνδυάζει τη γοητεία εικονογραφημένου βιβλίου και το συνοπτικό, κατατοπιστικό κείμενο για να δημιουργήσει ένα όμορφο βιβλίο για να επιστρέψουν τα παιδιά. Οι ιδιόρρυθμες εικονογραφήσεις του Zommer απευθύνονται στους μικρούς αναγνώστες, οι οποίοι θα απολαύσουν αυτά τα διασκεδαστικά και εκπληκτικά γεγονότα για τα πιο συναρπαστικά φυτά του κόσμου.

Πραγματικά αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στα βιβλία του Yuval Zommer. Θα συναρπάσουν τόσο τα παιδιά όσο κ εσάς τους ίδιους.

Δες επίσης: Oliver Jeffers, ο πολυβραβευμένος δημιουργός παραμυθιών

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *