Εξερευνήστε την αίσθηση της αφής με τη βοήθεια του sensory play / αισθητηριακού παιχνιδιού κ του ζελέ. Το sensory play / αισθητηριακό παιχνίδι με φαγητό προσφέρει ένα γευστικό, ασφαλές, πολυαισθητηριακό στοιχείο σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Συγκεκριμένα το παιχνίδι με το ζελέ είναι ακατάστατο, διασκεδαστικό. Εφόσον επιβλέπεις τη δραστηριότητα, είναι μια υπέροχη εμπειρία εκμάθησης τόσο για εσένα όσο κ για το μωρό σου.

Φυσικά δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς να παίξεις με το ζελέ. Θα σου δείξω πώς το έστησα, αλλά μπορείς πραγματικά να κάνεις ό,τι θές με αυτό. Μερικές φορές τα παιδιά μπορεί να διστάζουν να δοκιμάσουν νέες αισθητηριακές εμπειρίες. Μπορεί να μην θέλουν να αγγίξουν το ζελέ. Για να το ξεπεράσει και να το ενθαρρύνεις να πειραματιστεί, θα μπορούσες να βουτήξεις στο ζελέ μερικούς δελεαστικούς θησαυρούς στο κάτω μέρος του μπολ.

Ποιο είναι το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού σου αυτή τη περίοδο; Δεινόσαυροι, ζωύφια, αυτοκίνητα ή ζώα της ζούγκλας; Όπως κ να χει, αυτό το sensory play /αισθητηριακό παιχνίδι είναι τόσο ευέλικτο, που μπορείς να το συνδυάσεις με τόσα πολλά από τα ενδιαφέροντα του παιδιού σου για να δημιουργήσεις μια συναρπαστική αισθητηριακή εμπειρία!

Για ποιες ηλικίες είναι αυτή η δραστηριότητα;

Αυτή είναι μια από εκείνες τις δραστηριότητες που είναι κατάλληλη τόσο για μικρότερα όσο και για μεγαλύτερα νήπια, παιδιά προσχολικής ηλικίας και ακόμη και για παιδιά σχολικής ηλικίας. Πλέον μπορείς να βρεις ζελέ χωρίς ζάχαρη για παιδιά κάτω του έτους.

Σε τι βοηθάει αυτή η δραστηριότητα;

  • Ενθαρρύνει την περιέργεια, τη φαντασία και την εξερεύνηση. Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να παίξετε, έχει να κάνει με το να αφήνετε τα παιδιά να εξερευνούν και να πειραματίζονται με διαφορετικά αντικείμενα και πρώτες ύλες. Με τις πρώτες ύλες η φαντασία των παιδιών μπορεί να δημιουργήσει ελεύθερη και μπορούν να αφιερώσουν πολύ χρόνο εξερευνώντας, κάνοντας τις δικές τους ανακαλύψεις, διεγείροντας την περιέργειά τους και αναπτύσσοντας τις γνώσεις τους. Το sensory play / αισθητηριακό παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τις αισθήσεις τους. Εξερευνώντας πώς αισθάνονται, μυρίζουν και γεύονται τα πράγματα. Αυτό το είδος παιχνιδιού καλλιεργεί την επίγνωση και την κατανόηση του κόσμου που τα περιβάλλει.
  • Ενθαρρύνει την επικοινωνία και την ανάπτυξη της γλώσσας.  Είναι μια κοινωνική δραστηριότητα, είτε με την οικογένεια είτε με άλλα παιδιά που θα εμπλουτίσει τις σχέσεις μέσω της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Καθώς τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να εξηγήσουν τα πράγματα προφορικά, τους επιτρέπει να μοιράζονται τις ανακαλύψεις τους με διαφορετικούς τρόπους. Μέσω της χρήσης αντικειμένων και χειρονομιών και για να το κάνουν αυτό, πρέπει να σκεφτούν ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν αυτό που θέλουν. Ενώ επίσης αναπτύξουν τη γνώση τους.

Τι θα χρειαστεί για το sensory play ζελέ

Ακολουθείς τις οδηγίες που βρίσκονται πάνω στο κουτί ώστε να ετοιμάσεις το ζελέ. Το ρίχνεις σε ένα δοχείο μαζί με τα παιχνίδια που έχεις διαλέξει κ το βάζεις στο ψυγείο. Είναι έτοιμο σε 3 με 4 ώρες.

Ετοιμάζεις το χώρο όπως θες κ με οποία εργαλεία επιθυμείς κ αρχίζει το παιχνίδι.

Καλή διασκέδαση!

Δες επίσης: Sensory play με σαπουνάδα

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *