• Το να κάνεις μπάνιο δεν θεωρείται self-care / αυτοφροντίδα.
  • Το να κρατάει κάποιος το παιδί για να κάνεις δουλειές του σπιτιού δεν θεωρείται αυτοφροντίδα.
  • Το να αφήνεις τον εαυτό σου εξαντλημένο σίγουρα δεν είναι αυτοφροντίδα.
  • Όπως κ το να χάσεις τον εαυτό σου μέσα στις υποχρεώσεις τις εργαζόμενης μητέρας κ συζύγου.

ΔΕΣ ΕΔΩ: Εργαζόμενη μαμά vs μαμά στο σπίτι vs κοινωνία

Δεν χρειάζεται να ψάχνεις πολυ χρόνο μέσα στη μέρα. Μισή ή μια ώρα αρκεί ώστε να τον σπαταλας σε οτιδήποτε σου αρέσει. Σε ηρεμεί. Αδειάζει το μυαλό σου από σκοτούρες κ έγνοιες. Ότι κ αν είναι αυτό μια βόλτα με τα πόδια, ένα κομμωτήριο, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να κοιτάς τη θάλασσα ή ακόμα κ το ταβάνι.

Ότι κ αν είναι αυτό που σε βοηθάει να γεμίζεις τις μπαταρίες σου. Διεκδίκησε χρόνο μέσα στη μέρα ώστε να καταφέρεις να το κάνεις.

Είναι πολύτιμη αυτή η ώρα για τον εαυτό σου. Όσο είναι πολύτιμος κ ο ποιοτικός χρόνος που περνάς μέσα στη μέρα με τα παιδιά, με το σύντροφό σου. Όπως είναι πολύτιμα όλα αυτά που κάνεις για να φροντίσεις την οικογένεια σου κ να μην τους λείπει τίποτα.

Self-care / Αυτοφροντίδα και σκέψεις

Self-care / Αυτοφροντίδα και σκέψεις

Έτσι πρέπει να φροντίζεις κ τον εαυτό σου κ να το λες καθημερινά ώστε να μην το ξεχνάς μέσα στις υποχρεώσεις. Αν δεν το έκανες μέχρι τώρα μάθε να το κάνεις. Κ μάθε κ τα παιδιά σου πόσο σημαντικό είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου κ να μην τον χάνεις μέσα σε όλα. Γιατί εκτός από το πόσο σπουδαίο είναι για σένα το πόσο καλύτερη μητέρα θα γίνεις μέσα απ όλο αυτό. Θα γίνεις κ καλό παράδειγμα για τα παιδιά σου.

Οι δουλειές δεν θα τελειώσουν ποτέ. Το καλάθι με τα άπλυτα δεν θα αδειάσει ποτέ κ το σπίτι με ένα 2χρονο δεν θα έχει ποτέ καθαρό πάτωμα για πάνω από μισή ώρα.

Γι αυτό κάνε ένα διάλειμμα τώρα. Ζήτα βοήθεια κ πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι για σένα.

Πίστεψε με όλα αυτά θα είναι εκεί κ θα σε περιμένουν όταν γυρίσεις. Όμως τώρα θα έχεις διαφορετική δύναμη κ όρεξη για όλα. Δεν σου λέω ότι μια βόλτα με τα πόδια θα σε μεταμορφώσει κ θα πάρει από πάνω σου όλη τη κούραση από τις άγρυπνες νύχτες. Αλλά θα σε βοηθήσει να κάνεις μια αρχή να σκέφτεσαι κ εσένα.

To be continued..

Δες επίσης: Γράμμα από το μωρό στη μαμά

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *