Μπορεί να νιώθεις κλωτσιές στην κοιλιά ακόμα και χρόνια μετά τη γέννα; Τι είναι το φαινόμενο των phantom baby kicks ή αλλιώς κλωτσιές φάντασμα;

Τι είναι τα Phantom baby kicks κλωτσιές φάντασμα;

Phantom baby kicks ονομάζεται το φαινόμενο όπου η μητέρα νιώθει σαν να έχει μωρό στην κοιλιά της και κλωτσάει ακόμα και αν έχει γεννήσει ένα χρόνο τώρα.

Ίσως είναι από τα πιο χαρούμενα πράγματα που θα σου συμβούν την περίοδο της εγκυμοσύνης. Οι κλωτσιές που θα νιώσεις από ένα πλάσμα που ακόμα δεν έχεις γνωρίσει. Είναι ο τρόπος που επικοινωνείτε, ο τρόπος που καταλαβαίνεις ότι είναι καλά.

Τι γίνετε όμως όταν αυτές συνεχίζουν ακόμα και μετά τη γέννα;

Σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα που διεξήχθη από την Disha Sasan και τους συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας, οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν φανταστικά εμβρυϊκά σκιρτήματα για αρκετά χρόνια μετά τον τοκετό, με μαρτυρια από μία γυναίκα να αισθάνεται αυτά τα φτερουγίσματα έως και 28 χρόνια μετά τον τοκετό.

Από τις 197 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 40% είπε ότι βίωσαν κλωτσιές φάντασμα μετά τον τοκετό για πρώτη φορά. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ένιωσαν σκιρτήματα για 6 έως 8 χρόνια μετά τον τοκετό.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι το 25 τοις εκατό των γυναικών περιέγραψε την εμπειρία ως θετική. Ενώ το 27 τοις εκατό ένιωθαν αναστατωμένες ή μπερδεμένες από τις κλωτσιές φάντασμα.

Phantom baby kicks : "Κλωτσιές φάντασμα"

Τι προκαλεί της Phantom baby kicks / κλωτσιές φάντασμα;

Ενώ αυτές οι κλωτσιές μπορούν να αποδοθούν σε φυσιολογικές διαδικασίες του σώματος όπως τα αέρια ή ίσως είναι το σώμα σας που αναρρώνει μετά τον τοκετό. Υπάρχει έλλειψη δεδομένων γύρω από την εμπειρία, έτσι οι ειδικοί δεν μπορούν να το εξηγήσουν με 100 τοις εκατό βεβαιότητα.

Δες και άλλα άρθρα εδω..

Αν νιώθετε αυτά τα φτερουγίσματα μήνες ή και χρόνια μετά τον τοκετό, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνες.

Τα phantom baby kicks / κλωτσιές φάντασμα είναι μια αίσθηση με ποικίλες αιτίες. Ως επί το πλείστον, είναι φυσιολογικά και δεν προκαλούν συναγερμό. Αλλά εάν έχετε ανησυχίες ή χρειάζεστε απλώς διαβεβαίωση από έναν ειδικό, κλείστε ένα ραντεβού για να δείτε το γιατρό σας.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την έρευνα εαν ενδιαφέρεστε να το ψάξετε κ να ενημερωθείτε παραπάνω

Δες επίσης: “Εγκυμοσύνη και αϋπνία. Γιατί συμβαίνει και πώς να βοηθηθείς”

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *