Ο Peter H. Reynolds γεννήθηκε το 1961 στο Τορόντο του Καναδά. Σπούδασε στη σχολή καλών τεχνών της Μασαχουσέτης. Ζει μέχρι και σήμερα στο Ντεντχαμ της Μασαχουσέτης, όπου εργάζεται ως συγγραφέας, αφηγητής και εικονογράφος. Έχει ένα δίδυμο αδερφό τον Paul με τον οποίο συνεργάζεται και έχουν μαζί ένα βιβλιοπωλείο το “The Blue Bunny“. 

Ο Peter H. Reynolds είναι περισσότερο γνωστός για τα παιδικά του βιβλία σχετικά με την μάθηση, τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση. Βοηθάει τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους και να βοηθήσουν και άλλους να το κάνουν μέσα από τις ιστορίες του. 

Τα σπουδαία παιδικά βιβλία είναι σοφία βουτηγμένη σε λέξεις και τέχνη.

Peter H. Reynolds

Παραμύθια του Peter H. Reynolds

Το βιβλίο του “Η τελεία” , έχει εκδοθεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, καθώς και σε γραφή Braille, και έχει κερδίσει πολλά βραβεία. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίσωπος

Αλλά βιβλία του είναι το

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Γνώρισε εδώ και άλλους δημιουργούς παραμυθιών

The Water Princess

Peter H. Reynolds

Ο Peter H. Reynolds μαζί με το μοντέλο και ακτιβίστρια Georgie Badiel, έχει συνδημιουργήσει το παραμύθι  “The water Princess” που αφηγείται την ιστορία της πατρίδας της Badiel, την ανάγκη της Μπουρκίνα Φάσο για νερό και την ιστορία της όσο ήταν παιδί.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2016. Στην Ελλάδα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα όμως αξίζει να το πάρεις ακόμα και στα αγγλικά.

Peter H. Reynolds

Εδώ μπορείς να δεις το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει η Georgie Badiel και το έργο της.

International Dot Day

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2009, ένας εκπαιδευτικός από την Αϊόβα, ο Terry Shay, παρουσίασε την τάξη του το παραμύθι “Η τελεία“. Έτσι ξεκίνησε μια μονοήμερη γιορτή δημιουργικότητας, θάρρους και συνεργασίας που συμπίπτει με την ημερομηνία επετείου έκδοσης του βιβλίου. Κάθε Σεπτέμβριο, όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοι και μαθητές συμμετέχουν στη Διεθνή Ημέρα Dot για μια παγκόσμια γιορτή δημιουργικότητας στην τάξη. Πάνω από 19 εκατομμύρια δασκάλους, βιβλιοθηκονόμους και μαθητές από 189 χώρες να συμμετέχουν μέχρι σήμερα.

Εδώ μπορείς να βρεις τα πάντα γι αυτή την γιορτή όπως το πώς μπορείς να συμμετάσχεις, πόστερ και εκτυπώσιμο υλικό για τα παιδιά. Ακόμα και το ρολόι που μετράει αντίστροφα μέχρι εκείνη την ημέρα. International Dot Day

Ο λόγος για τον οποίο δεν έχω σούπερ-ήρωα είναι επειδή οι σούπερ-ήρωες βάζουν ένα όριο – ενώ αν δεν έχουμε όρια, οι δυνατότητές μας είναι απεριόριστες.

Peter H. Reynolds

Επίσης έχει κυκλοφορήσει κ το σημειωματαριο με τίτλο “Ξεκινά με μια τέλεια” , το οποίο είναι καθαρά εμπνευσμένο από το παραμύθι του. Καλεί τον αναγνώστη να ξεκινήσει με τη δική του τέλεια κ να βάλει από κάτω την υπογραφή του. Μια έξυπνη κ πρωτότυπη ιδέα.

Πληροφορίες

Οι πληροφορές είναι από την wikipedia κ από την επίσημη ιστοσελίδα του Peter’s official page.

Δες επίσης: “Debi Gliori, η δημιουργός μιας γλυκιάς ιστορίας”

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *