Το  Mom shaming έρχεται να προστεθεί στη λίστα μιας κοινωνίας που το να κάνει κάθε είδους shaming στις γυναίκες καθε ηλικίας είναι κοινώς αποδεκτό.

Για ακόμα μια φορά πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου σε όλα αυτά τα λόγια που κάθε άλλο παρά να σε βοηθήσουν θέλουν. Που σε βρίσκουν σε μια δύσκολη κ ευάλωτη περίοδο της ζωής σου κ σε γεμίζουν στεναχώρια. Αμφιβολία για τον εαυτό σου, για το αν θα τα καταφέρεις, για το αν κάνεις σωστές επιλογές.

  • Όπως όταν ήσουν έφηβη κ άκουγες σχόλια για το σώμα σου κ τα κιλά σου.
  • Όπως όταν ήσουν φοιτήτρια κ άκουγες σχόλια για τον τρόπο που ντύνεσαι.

Τώρα ηρθε η ώρα να ακούσεις σχόλια για τις επιλογές σου κ τον τρόπο που μεγαλώνεις το παιδί σου. Από το αν θηλάσεις ή οχι, πως κοιμάται, μέχρι την μέθοδο διαπεδαγώγησης που εφαρμόζεις.

Μπορεί να προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον, το φιλικό περιβάλλον, από τον ίδιο το σύντροφό σου, ακόμα κ από άγνωστους που θα συναντήσεις για λίγα λεπτά.

Mom shaming και σκέψεις
Mom shaming και σκέψεις

Θα μου πεις κλείσε τα αυτιά σου, βάλε όρια, η κάθε μαμά ξέρει τι είναι σωστό για το παιδί της. Φυσικά αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης.

Αν ο οποιοσδήποτε κάτω από την ομπρέλα των συμβούλων νιώσεις ότι σε προσβάλει κ σε κάνει να νιώσεις άσχημα δεν έχεις κανένα λόγο να συνεχισεις να τον ακούς. Είτε είναι η μητέρα σου, η αδερφή σου, η φίλη σου, η συνάδελφος, η μαία σου, ο παιδίατρος ή ο οποιοσδήποτε.

Όμως σα γονέας θα έρθουν στιγμές που θα χρειαστείς βοήθεια, καθοδήγηση, ενημέρωση. Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που απλόχερα θα στα προσφέρουν όλα αυτά.

  • Χωρίς να σε κρίνουν
  • Χωρίς να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα, χωρίς να νιώσεις ντροπή.

Θα κάτσουν απέναντι σου κ θα σου μεταλαμπαδευσουν κάθε τους γνώση. Για το καλό του παιδιού, για να αναπτυχθεί στο βέλτιστο. Κ να το βοηθήσεις όσο μπορείς κ εσύ από τη μεριά σου.

Γιατί μπορεί να ξέρει κάθε μαμά το σωστό για το παιδί της. Όμως κ εμείς σα γονείς δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα.

To be continued..

ΔΕΣ ΕΔΩ: MUM SHAMING ΚΑΙ ΣΚΈΨΕΙΣ VOL.1

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *