Φτιάξε την Ελληνική σημαία με χρωματιστό ρύζι, μια εύκολη δραστηριότητα για παιδιά. Έαν αναζητάς διασκεδαστικές και συναρπαστικές δραστηριότητες για να κάνετε στις εθνικές εορτές για όλες τις ηλικίες. Εδώ θα βρεις μια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δασκάλους, μαμάδες, μπαμπάδες, φροντιστές κ.λπ. για μάθηση και παιχνίδι.

Η δραστηριότητα που θα βρεις παρακάτω είναι χωρίς ιδιαίτερο κόστος και χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία.

Ημέρες όπως η 25ης Μαρτίου, η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρες για όλους τους Έλληνες για να γιορτάσουμε και να δείξουμε σεβασμό για τη σημαία μας, τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές της. Η σημαία μας αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία μας και την ενότητά μας ως έθνος.

Ελληνική σημαία

Φτιάξε την Ελληνική σημαία

Η εθνική σημαία της Ελλάδας αποτελείται από εννέα οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, ίσου πλάτους. Πέντε από αυτές τις γραμμές είναι κυανές και οι υπόλοιπες τέσσερις, λευκές. Τα δύο χρώματα διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ η πρώτη και η τελευταία γραμμή είναι κυανές. Στο επάνω αριστερό τμήμα της σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο, το οποίο καταλαμβάνει τρεις κυανές και δύο άσπρες λωρίδες που σχηματίζουν ένα λευκό σταυρό. Ο τύπος και τα χρώματα καθορίστηκαν τον Ιανουάριο του 1822 από την Α’ εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και ανατέθηκε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.

Μπορείτε ακόμη να περάσετε λίγο χρόνο μαθαίνοντας σχετικά για τη σημασία της σημαίας πριν αρχίσετε να φτιάχνετε τη δική σας.

Φτιάξε την Ελληνική σημαία με χρωματιστό ρύζι

Φτιάξε την Ελληνική σημαία

Επειδή είχαμε καιρό να κάνουμε κάποια δραστηριότητα με ρύζι είπα να φτιάξουμε μια ελληνική σημαία με αυτό τον τρόπο. Ήταν λοιπόν ευκαιρία για sensory play και να μάθουμε για την ελληνική σημαία.

Αν θες να δεις πως να βάψεις ρύζι σε ότι χρώμα θες δες εδώ και τα οφέλη του sensory play με ρύζι!

Αφού έβαψα το ρύζι από την προηγούμενη ημέρα και είχε στεγνώσει, σχεδίασα με μολύβι μια σημαία πάνω στο καμβά κ έδωσα στο παιδί να κάνει τα υπόλοιπα.

Φτιάξε την Ελληνική σημαία
Φτιάξε την Ελληνική σημαία
Φτιάξε την Ελληνική σημαία

Υλικά:

  • ρύζι
  • ξύδι
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • κόλλα
  • πινέλο
  • καμβάς ζωγραφικής

Εκτέλεση: Αφού βάψουμε το ρύζι από την προηγούμενη και στεγνώσει, ήρθε η ώρα για δημιουργία. Δίνουμε στο παιδί να βάλει κόλλα σε μια λωρίδα και έπειτα απλώνουμε την κόλλα με ένα πινέλο. Αφού έχει πάει η κόλλα παντού κολλάμε το αντίστοιχο χρώμα ρύζι. Ρίχνουμε σε ένα δίσκο το επιπλέον ρύζι που δεν έχει κολλήσει. Κ συνεχίζουμε διαδοχικά για κάθε λωρίδα και για το σταυρό. Και είναι έτοιμο!

Δες επίσης: “5 εύκολες χειροτεχνίες για το Πάσχα”

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *