Οι διακοπές είναι προ των πυλών. Ενώ αυτή η εποχή μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική και μαγική για μικρούς και μεγάλους, μπορεί επίσης να είναι δύσκολη για τους γονείς μικρών παιδιών. Από τα ψώνια μέχρι το μαγείρεμα μέχρι το διεξαγωγή των οικογενειακών γιορτών, είναι εύκολο για τους ενήλικες να ξεχάσουν πώς είναι η περίοδος των διακοπών από την οπτική γωνία ενός παιδιού.

Φυσικά αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί! Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις 6 διαφορετικούς τρόπους για να φτιάξεις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Είναι ιδανική δραστηριότητα για νήπια ή μεγαλύτερα παιδιά που θα κάνουν τον χρόνο τους στο σπίτι ξεχωριστό και γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Το αποτέλεσμα τέλειες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες για να κάνεις δώρο στη γιαγιά, τη δασκάλα, τη νονά ή όπου αλλού θες!

1. Κάρτες με αποτυπώματα

χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες

Οτι και να επιλέξετε πρέπει να θυμάστε ότι η χειροτεχνία γίνεται για να διασκεδάσουμε κΑΙ να περάσουμε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με το παιδί. Εννοείται ότι ένα παιδί δύο, τριών ακόμα και τεσσάρων ετών θα κάνει ότι μπορεί και το αποτέλεσμα θα έχει μια ατελή τελειότητα!

Δες εδώ από που εμπνεύστηκα τις δικές μας δημιουργίες και πως ήταν τελικά το αποτέλεσμα που είχαμε με το γιο μου!

Υλικά:

Εκτέλεση: Βάφουμε με ακρυλικό χρώμα το πόδι ή το χέρι του παιδιού. Έπειτα αφήνουμε το αποτύπωμα του πάνω στο χαρτόνι και το αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει. Αφού στεγνώσουν ζωγραφίσουμε με νερομπογιές το σχέδιο που έχουμε αποφασίσει μπορεί να είναι Άγιος Βασίλης, ελάφι, χριστουγεννιάτικο δέντρο, χιονάνθρωπο ή πιγκουίνος. Οι Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι έτοιμες!

2. Κάρτες με 4 διαφορετικές τρόποι με κόλλα

χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες

Μπείτε στο εορταστικό πνεύμα με αυτές τις DIY χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες για να φτιάξουν τα παιδιά και να τα απολαύσουν όλη την περίοδο των γιορτών! Αυτές είναι μερικές από τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές χειροτεχνίες για να τις φτιάξετε στο σπίτι ή στην τάξη.

Επέλεξε το υλικό που έχεις σπίτι ή αυτό που πιστεύεις ότι θα επεξεργαστεί καλύτερα το παιδί! Για παράδειγμα ο γιος μου δεν αντέχει να ακουμπάει το βαμβάκι αλλά λατρεύει να κόβει και να κολλάει κομμάτια χαρτί.

Υλικά:

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο. Ζωγραφίζεις πάνω στο χαρτόνι το σχέδιο που θες ώστε να κολλήσει έπειτα το παιδί το χαρτόνι ή το βαμβάκι.

Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες

Βήμα 2ο. Δίνουμε στο παιδί το βαμβάκι και το χαρτόνι για να το κόψει και να το προετοιμάσει. Έπειτα βάζει την κόλλα τα κολλάει πάνω στο σχέδιο. Ή ζωγραφίζει με το ακρυλικό χρώμα με ένα πομ πομ και ένα μανταλάκι.

Βήμα 3ο. Τελευταίο βήμα τελειώνουμε τη κάρτα φτιάχνοντας τα μάτια, το στόμα και ότι άλλο χρειάζεται. Είναι έτοιμο!

Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες

3. Κάρτες με όσπρια

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά εύκολο έργο τέχνης, επίσης είναι αυτό που έκανε τη λιγότερη ακαταστασία. Μπορείς επίσης να το δοκιμάσεις με ότι όσπρια θες όπως ρεβίθια, φακή, μαυρομάτικα ή ακόμα και με διαφορά είδη ζυμαρικών.

Υλικά:

Εκτέλεση: Αφού σχεδιάσουμε το περίγραμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αρχίζουμε να κολλάμε τα όσπρια ένα ένα μέσα. Το αφήνουμε να στεγνώσει και έπειτα το δίνουμε στο παιδί για να το ζωγραφίσει με νερομπογιές, ακρυλικό χρώμα ή με μαρκαδόρους. Πριν στεγνώσει το χρώμα ρίχνουμε από πάνω το glitter και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Αυτές είναι 6 ιδέες για φτιάξουμε εύκολες και οικονομικές χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες!

Δες επίσης: 5 εύκολες και οικονομικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά!

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *