“Φοβάμαι” Βία κατά των γυναικών. Φοβάμαι για σένα, για μένα, για κείνη. Όπως φοβάμαι γι όλες μας κ για το τι θα ακολουθήσει. Φοβάμαι ακόμα κ για αυτές που έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο, ένα καλό σύζυγο, ένα καλό πατέρα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Γιατί δεν μπορείς να βασιστείς πουθενά, κανείς δεν θα σε προστατέψει, ούτε το κράτος, ούτε η δικαιοσύνη. Μιλάνε για κακοποιητες απροκάλυπτα, χωρίς έστω να προβληματιζονται. Ο άντρας λένε έχει πάθος προς την πρώην του, ενώ η γυναίκα μίσος. Ακόμα κ στις λεπτομέρειες το ακούς, το νιώθεις, υπάρχει ακόμα διαχωρισμός των δύο φύλων, θρεφουν ακόμα την πατριαρχια κ τρεμουν μήπως κλονιστει.

"Φοβάμαι"  Βία κατά των γυναικών

Δες κι άλλα άρθρα και σκέψεις σχετικά με τη μητρότητα εδώ!

Νιώθεις το φόβο κ το θυμό βαθιά μέσα σου. Ξέρεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνο να προετοιμάστεις γι όλα τα ενδεχόμενα γιατί ποτέ δεν ξέρεις, γιατί η επόμενη μπορεί να είσαι εσύ.

Από θύμα σε μετατρέπουν σε θύτη, τόσο απλά, τόσο εύκολα. Έχουν ανάγκη να σου κάνουν κουμάντο, λένε ότι το κάνουν για το καλό σου.

  • Πρέπει να προσέχεις όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, αν τύχει κάτι ίσως πουν ότι το προκάλεσες.
  • Πρέπει να είσαι όσο πιο διακριτική γίνεται στη δουλειά.
  • Πρέπει να απαγορευονται οι αμβλώσεις γιατί έχει δικαιώματα το έμβρυο αλλά εσύ δεν έχεις στο σώμα σου κ στη ζωή σου.
  • Πρέπει να κάνεις παιδιά γιατί αυτός είναι ο σκοπός της γυναίκας. Κ αν δεν μπορείς φταις γιατί άργησες, γιατί έβαλες πρώτα τις σπουδές σου κ τώρα είναι αργά, έτσι σου λένε. Κ αν δεν θες, δεν είναι φυσιολογικό, πρέπει να θες, είσαι υποχρεωμένη να θες, κάνε κ ας μη θες.
"Φοβάμαι"  Βία κατά των γυναικών
“Φοβάμαι” Βία κατά των γυναικών

Έχουμε γυρίσει χρόνια πίσω κ πουθενά δεν βρίσκεται έστω λίγο φως. Έχεις συνηθίσει να ακούς προσβολές για το γυναικείο φύλο, για το πως πρέπει να είναι, για το πως πρέπει να φέρεσαι. Τώρα αρχίζεις να συνηθίζεις να ακούς εγκλήματα εναντίον των γυναικών. Όλο κ πιο συχνά, όλο κ πιο τρομακτικά.

Κάθε μέρα θα φωνάζουμε πιο δυνατά μέχρι να ακουστούμε εμείς κ να δικαιωθούν εκείνες.

Απευθύνσου εδώ:

W.I.N. HELLAS

WOMEN SOS

ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΥΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

TIME TO TALK

ΚΑΚΟΠΟΊΗΣΗ

Δες επίσης: “Υπερασπίσου τον εαυτό σου”

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *