Ψάχνετε για φθινοπωρινές αισθητηριακές δραστηριότητες;

Οι βόλτες έξω λόγω καιρού λιγοστεύουν. Οι μέρες μικραίνουν κ νυχτώνει όλο κ πιο νωρίς το απόγευμα. Όλοι ψάχνουμε τρόπους να παίρναμε δημιουργικά τον χρόνο μας στο σπίτι με τα παιδιά.

Εδώ θα βρεις υπέροχες ιδέες αισθητηριακών παιχνιδιών για μωρά, νήπια και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Απολαύστε όλες τις υφές, τις μυρωδιές και τα χρώματα του Φθινοπώρου με αυτές τις εύκολες αισθητηριακές δραστηριότητες για παιδιά. Αυτές οι φθινοπωρινές ιδέες παιχνιδιού είναι τέλειες για χρήση στο σπίτι με τα παιδιά ή στην τάξη με μια ολόκληρη ομάδα μαθητών.
Βοηθήστε τα παιδιά να αναπτύξουν λεπτές κινητικές δεξιότητες, λεξιλόγιο και πολλά άλλα με αυτές τις διασκεδαστικές και εύκολες ιδέες φθινοπωρινού sensory play.

Το φθινοπωρινό sensory play είναι ο τέλειος τρόπος για τα μικρά παιδιά να εξερευνήσουν τα θαύματα της φθινοπωρινής εποχής. Να γνωρίσουν τα υλικά, τις μυρωδιές κ την αίσθηση όσων έχει να προσφέρει η φύση το φθινόπωρο.

Φθινοπωρινό sensory play

Τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο τους χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, όπως η όραση, η όσφρηση, η ακοή, η αφή και η γεύση. Καθώς μεγαλώνουν, οι αισθήσεις των παιδιών είναι ο πιο οικείος και βασικός τρόπος για να εξερευνήσουν και να επεξεργαστούν νέες πληροφορίες. Το sensory play είναι επίσης ένας διασκεδαστικός, πρακτικός τρόπος μάθησης!

5 τρόποι για να ετοιμάσεις φθινοπωρινό sensory play

Αισθητηριακό κουτί

Τι πιο εύκολο κ γρήγορο από το να φτιάξεις ένα αισθητηριακό παιχνίδι με κάθε υλικό που θυμίζει φθινόπωρο.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλαμπόκι, βρώμη, σπόρους κολοκύθας, φύλλα από πλάτανο, βελανιδιά, χαρούπια, κουκουνάρι, ρόδι, κάστανα κ ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς κ να βρεις!

Εκτέλεση: Βάζουμε τα υλικά σε ένα κουτί, ταψί ή ότι άλλο σε έχουμε μαζί με κάποια παιχνίδια ή εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει το παιδί. Το παιχνίδι ξεκινά!

Sensory play με κολοκύθα

Αυτή η ιδέα είναι από τις πιο εύκολες, με μηδενική προετοιμασία. Βέβαια είναι ρίσκο γιατί ίσως το παιδί να μην θέλει να ακουμπήσει. Στην δική μας περίπτωση ο γιος μου ξεκίνησε διστακτικά λέγοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου. Συνέχισε όμως να το ακουμπάει μέχρι που έβγαλε όλα τα σπόρια.

Εκτέλεση: Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση κ την δίνουμε στο παιδί να την επεξεργαστεί κ να την αδειάσει από τα σπόρια.

Αφού τελειώσουμε μπορούμε να φτιάξουμε μια βελουτέ σούπα κολοκύθας, brownies κολοκύθας ή οτιδήποτε άλλο.

Αισθητηριακά μπαλόνια

Φθινοπωρινό sensory play

Τα αισθητηριακά μπαλόνια είναι το κατάλληλο παιχνίδι για παιδιά κάθε ηλικίας ώστε να γνωρίσουν διαφορετικές υφές. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά που βάζουν πράγματα στο στόμα κ υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Ή για παιδιά τα οποία δεν θέλουν να αγγίζουν απευθείας τα υλικά.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα αισθητηριακά μπαλόνια με:

  • Ποπ κορν
  • Βρώμη
  • Ξερά φύλλα
  • Σπόρους κολοκύθας
  • Ρόδι

Δες εδώ πως να φτιάξεις αισθητηριακά μπαλόνια και πώς βοηθούν τα παιδιά κάθε ηλικίας

Πορτοκαλί slime με σπόρους chia

Φθινοπωρινό sensory play

Το sensory play με slime από σπόρους chia, έχει μοναδική υφή και είναι απολύτως ασφαλές και κυρίως μη τοξικό για παιχνίδι ακόμα και για μωρά, σε αντίθεση με αυτά του εμπορίου.

Δες εδώ πως να φτιάξει slime με σπόρους chia και τι προσφέρει στο παιδί μια τέτοια δραστηριότητα

Φθινοπωρινό sensory play με ρύζι

Φθινοπωρινό sensory play

Αν βαψεις πορτοκαλί, κίτρινο, καφέ ρύζι, βάλεις επάνω διαφορά υλικά που θυμίζουν φθινόπωρο ή ακόμα κ παιχνίδια που θα διαλέξει το παιδί το sensory play με ρύζι είναι έτοιμο.

Δες εδώ πως να βάψεις ρύζι για μια τέτοια δραστηριότητα κ πόσα οφέλη έχει για το παιδί!

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *