Το ιδανικό παραμύθι για δώρο στη γιορτή της μητέρας

Πρόκειται για ένα βιβλίο, μια εκπληκτική συλλογή από ζωντανά πορτρέτα και προσωπικές σκέψεις για τη μητρότητα από όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο “Μαμά” απεικονίζει μοναδικά τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που ενώνουν μητέρες από διαφορετικές εποχές και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Είκοσι ένα εντυπωσιακά πορτρέτα με ακουαρέλα και ζωηρά σκίτσα με μολύβι του καταξιωμένου καλλιτέχνη Quentin Gréban συνδυάζονται με τα λυρικά λόγια της Hélène Delforge για να δημιουργήσουν μια γιορτή για τη μητρότητα σε όλη της την πολυπλοκότητα: την ικανοποίηση, τη μοναξιά, τη λύπη, την απογοήτευση και τη διασκέδαση – και, πάντα, την αγάπη.

Αυτό το συγκινητικό και χαρούμενο βιβλίο είναι ένα τέλειο δώρο για τις απανταχού μαμάδες. Και φυσικά δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη καμίας μαμάς.

Όταν το πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις όλα αυτά που δεν περιγράφονται. Θα συγκινήσεις, θα βρεις μέσα τον εαυτό σου, τη μαμά σου, ακόμα και κομμάτια που θα σου θυμίσουν τη γιαγιά σου. Θα σου φανεί οικείο σαν να τις καταλαβαίνεις όλες ακόμα και αυτές που δεν έχεις κοινά. Γιατί αυτό είναι η μητρότητα, μπορεί να σε ενώσει με μια άλλη μαμά και ας μην γνωριστείτε ποτέ από κοντά. Όμως με δύο λόγια να σε καταλαβει και να την καταλάβεις κάπου μέσα στις άγρυπνες νύχτες, τους μαραθώνιους θηλασμούς, την υπομονή που κάποιες φορές εξαντλείται.

Οι δημιουργοί του βιβλίου

Το ιδανικό παραμύθι για δώρο στη γιορτή της μητέρας

Η συγγραφέας – Hélène Delforge

Η Hélène Delforge είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, μητέρα και θετή μητέρα. Αφού σπούδασε λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, στο Βέλγιο. Έγινε δασκάλα και είναι δημοσιογράφος για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, γράφει με θέα στον κήπο της με μια γάτα να κοιμάται στο συρτάρι του γραφείου της και πέντε ή έξι φλιτζάνια καφέ γύρω από τον υπολογιστή της, όπως περιγράφει η ίδια.

Το Μαμά είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ο εικονογράφος – Quentin Gréban

Ο Quentin Gréban είναι ένας παγκοσμίου φήμης και βραβευμένος εικονογράφος και καλλιτέχνης. Σπούδασε στο ινστιτούτο Saint-Luc στις Βρυξέλλες και έχει εκδώσει περισσότερα από εξήντα πέντε βιβλία για παιδιά, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε όλο τον κόσμο. Πατέρας τριών κοριτσιών, ο Quentin ζει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στο στούντιο του σπιτιού του, περιτριγυρισμένος από σχέδια των παιδιών του και ακούγοντας τον σκύλο του να ροχαλίζει.

Οι ίδιοι μιλούν για το βιβλίο κ για τη συνεργασία τους

Hélène Delforge:
“Είμαστε και οι δύο αρκετά μοναχικοί άνθρωποι, οπότε δουλέψαμε παράλληλα. Ξεκίνησε ο Quentin, δημιούργησε τα σχέδια, μου τα έδειξε και προσπάθησα να γράψω κάτι αντάξιο τους.

Αρχικά, μου έλεγε τις ιδέες του πίσω από κάθε σχέδιο, αλλά με τον καιρό, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν καλύτερο για μένα να αφήσω τη φαντασία μου ελεύθερη. Αυτό έφερε το απρόοπτο και ήταν πιο παιχνιδιάρικο. Τον απελευθέρωσε επίσης να ζωγραφίζει με όποιον τρόπο εμπνεόταν. Και οι δύο θέλαμε να αποφύγουμε ένα χαριτωμένο μήνυμα για το βιβλίο. Θέλαμε να δείξουμε διαφορετικές πτυχές της μητρότητας: να είναι αληθινή και προσωπική, ενώ εξακολουθεί να είναι καθολική. Αυτός είναι ίσως ο μόνος κανόνας που θέσαμε. Σεβόταν πολύ τα λόγια μου. Δεν άλλαξε τίποτα και ήταν πάντα πολύ ευγενικός, θετικός και ενθαρρυντικός.”

Quentin Gréban:
“Πάντα μου άρεσαν τα πορτρέτα και ήθελα να κάνω ένα βιβλίο με πορτρέτα. Ο εκδότης μου πρότεινε τη χρήση της σχέσης μητέρας-παιδιού ως θέμα. Δημιούργησα τα πορτρέτα με τη δική μου φαντασία, χωρίς τους περιορισμούς ενός κειμένου. Στη συνέχεια, η Hélène έβαλε λέξεις στις εικόνες. Ορισμένα κείμενα αντικατοπτρίζουν τέλεια τις δικές μου ιδέες και εμπειρίες (όπως ο θηλασμός, οι μεγάλες άγρυπνες νύχτες κ.λπ.) και άλλα είναι κατευθείαν από τη φαντασία της. Είναι όλα εντυπωσιακά και ξεχωριστά. Είναι τόσο ταλαντούχα.”

Βρες το βιβλίο εδώ!

Αν ψάχνεις ένα δώρο για τη μητέρα σου, τη φίλη σου ή ακόμα και για τον εαυτό σου. (Εγώ το αγόρασα η ίδια στον εαυτό μου τον δεύτερο χρόνο που γιόρταζαν σα μητέρα.) Αυτό είναι το ιδανικό παραμύθι για δώρο στη γιορτή της μητέρας.

Δες επίσης: “Η Γιορτή της Μητέρας και πώς γιορτάζεται ανά τον κόσμο”

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *