Σύντροφος και σχέση. Τι συμβαίνει όταν ο σύντροφος σου δεν είναι όπως αυτούς τους ιδανικούς που ακούς; Αν εσένα η σχέση μετά το παιδί αντιμετωπίζει δυσκολίες, αν δεν σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού τόσο πολύ, ούτε σου φέρνει λουλούδια κάθε μέρα και άλλα πολλά που βλέπεις στα social media;

Επομένως όταν κάνεις την σύγκριση γιατί ας μην γελιόμαστε όλοι αυτό κάνουμε στα social συγκρίνουμε την ζωή μας με των άλλων. (μεγάλο λάθος, όμως είναι κάτι που κάνουμε ακόμα και χωρίς να το θέλουμε) Όμως συγκρίνουμε από τα υλικά αγαθά που έχουν, τα ταξίδια που κάνουν, μέχρι στην προκειμένη περίπτωση την συμπεριφορά του συντρόφου σου. Με αποτέλεσμα όταν κάνεις αυτή την σύγκριση και εσύ βγαίνεις κάπως πιο αδικημένος αρχίζεις να νιώθεις κατώτερη.

Σύντροφος και σχέση μετά το παιδί
Σύντροφος και σχέση μετά το παιδί

Ίσως εσύ πρέπει να το δουλέψεις και αυτό, μαζί με όλα τ άλλα που παλεύεις. Βέβαια δεν λέω καλά θα ήταν όλα εύκολα. Να μην χρειάζονται όλοι αυτοί οι καυγάδες και όλες αυτές οι κουβέντες για να τα καταφέρετε. Όμως με δουλειά όλα αλλάζουν.

Αν εσύ έχεις τη θέληση από μεριά σου και αυτός από την δικιά του όλα διορθώνονται. Μην περιμένεις από την μία μέρα στην άλλη να γίνει τίποτα, όμως συζήτησε αυτό που σε απασχολεί. Πες του πως νιώθεις και αν υπάρχει αγάπη και θέληση θα καταλάβει. Ίσως έχει και αυτός από τη μεριά του να σου πει πράγματα. Κάτι που εσύ με την σειρά σου πρέπει να αλλάξεις. Κανείς μας δεν είναι τέλειος και κανείς μας δεν έχει την ιδανική σχέση.

Δες και άλλα άρθρα στη κατηγορία “thoughts”

Ίσως για κάποιους να είναι πιο εύκολο. Ίσως για κάποιους να γίνονται όλα αυτά αβίαστα και χωρίς κόπο και μπράβο τους και μακάρι να ήμασταν όλοι έτσι σε κάποιο ιδανικό κόσμο. Όμως επειδή ο κόσμος που ζούμε δεν είναι ιδανικός ας δουλέψουμε όσο μπορούμε και όσο αντέχουμε γιατί πίστεψε με αξίζει να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω για την οικογένεια σου.

Καλύτερα να τσακωθείς, να εκφράσεις τα συναισθήματα σου παρά να τα κρατάς και να περνάνε μέρες χωρίς να μιλάτε, να επικοινωνείτε. Ακόμα και για το παιδί είναι καλύτερος αυτός ο τρόπος. Τα συναισθήματα είναι για να εξωτερικεύονται. Ο θυμός, η λύπη και η στεναχώρια είναι συναισθήματα που δεν πρέπει να κρύβονται. Όλα είναι μέσα στη ζωή και αν θέλουμε να γίνει πιο όμορφη δεν έχουμε πάρα να προσπαθούμε κάθε μέρα.

Για ένα καλύτερο αύριο για εμάς, την σχέση μας και το παιδί μας.

To be continued..

Δες επίσης: “Ολοκληρώνει το παιδί τη ζωή σου;”

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *