Σκέψεις μιας μαμάς: Όταν γίνεσαι γονιός βρίσκεσαι απέναντι σε δύο παιδιά το ένα είναι το παιδί που έχεις αποκτήσει κ το άλλο το παιδί που έχεις μέσα σου.

Οι επιλογές σου είναι δύο ή να συνεχίσεις όλα αυτά που ζούσες από παιδί έχοντας πια το πάνω χέρι κ την ηγετική θέση, παίρνοντας πια την ικανοποίηση που ζητούσες κ περίμενες χρόνια, συνεχίζοντας στον ίδιο τροχό κ μετατρεποντας το παιδί σου σε άλλο ένα γρανάζι αυτού του τροχού.

Μπορείς βέβαια να κοιτάξεις πρώτα το παιδί που έχεις απέναντι σου στα μάτια. Κ έπειτα το παιδί που έχεις μέσα σου κ να αρχίσεις να θεραπεύεσαι. Αν ακολουθήσεις το δεύτερο δρόμο, ο οποίος είναι κ ο πιο δύσκολος, θα πρέπει να συγκεντρώσεις κάθε δύναμη, κάθε ψήγμα υπομονής που έχεις σε αυτή σου τη προσπάθεια καθημερινά.

Σκέψεις μιας μαμάς
Σκέψεις μιας μαμάς

Γιατί θα υπάρξουν πολύ δύσκολες μέρες που θα δοκιμαστείς πραγματικά, μέρες που θα αμφισβητήσεις κάθε επιλογή κ κάθε προσπάθεια σου, μέρες που θα νομίζεις ότι δεν έχεις καταφέρει τίποτα κ απλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, μέρες που δεν θα βλέπεις πρόοδο.

Γι’ αυτό όλη η υπομονή που έχεις πρέπει να διοχετεύετε εκεί, με συνέπεια να μην έχεις υπομονή για κάτι άλλο. Όπως να κυνηγάς φίλους που περισσεύεις από τη ζωή τους. Δεν θα έχεις υπομονή να ακούς κ να λες δικαιολογίες για το γιατί χαθήκατε. Δεν θα έχεις υπομονή να κυνηγάς τον άντρα σου λες κ είναι άλλο ένα μωρό μέσα στο σπίτι κ να του εξηγείς πως νιώθεις κ τι αισθάνεσαι.

Γιατί η υπομονή σου σου χρειάζεται αλλού. Δεν σου περισσεύει ούτε στάλα για σπατάλη. Γιατί αυτό που προσπαθείς θέλει κουράγιο κ ανθρώπους που μόνο θετικά έχουν να σου δώσουν. Να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, σου δίνουν δύναμη κ κουράγιο. Επειδή ακόμα κ αν σήμερα δεν το βλέπεις έχεις κάνει πραγματική πρόοδο έχεις βοηθήσει αυτό το παιδί. Να μεγαλώσει σωστά κ με αγάπη κ να μάθει να αγαπάει τον εαυτό του κ να νιώθει ασφάλεια γύρω σου.

Θα προσπαθήσεις να του δώσεις πολλά κ ας μην τα έχεις πάρει εσύ. Κ εκτός από αυτό το παιδί, θα έχεις θεραπεύσει κ το παιδί που έχεις μέσα σου.

Με όλα αυτά που σκέφτεσαι κ προσπαθείς καθημερινά τα έχεις καταφέρει. Απλά συνέχισε ότι κάνεις κ μην αφήνεις τίποτα να σε αποσπά από την προσπάθεια σου..

Δες επίσης: Μητρότητα και φόβοι

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *