Πως να προβλέψεις το φύλο του μωρού; Κάποιες από τις πιο όμορφες στιγμές της εγκυμοσύνης είναι και η αγωνία μέχρι να μάθεις το φύλο του μωρού σου.

Συνήθως, οι γονείς μπορούν να μάθουν το φύλο του παιδιού τους με απόλυτη σιγουριά την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια ενός υπερήχου —μερικές φορές συμβαίνει κ νωρίτερα όπως γύρω στη 13η εβδομάδα κ έπειτα.

Αλλά σε αυτές τις εβδομάδες που προηγούνται καθένας προσπαθεί να μαντέψει κ κάποιες φορές αυτές οι εικασίες κ οι τρόποι που μπορεί να χρησιμοποιήσεις μπορεί να είναι από κάθε μέρος της γης!

Παρακάτω θα βρεις μερικά ενδιαφέροντα τεστ και παραδόσεις που έχουν χρησιμοποιήσει οι γονείς σε όλο τον κόσμο, αν τους αιώνες για να προβλέψεις το φύλο του μωρού.

DISCLAIMER! Είναι αυτονόητο ότι αυτά είναι για διασκέδαση και ο γιατρός σας θα μπορεί να σας δώσει την επίσημη απάντηση για το αν περιμένετε αγόρι ή κορίτσι. Όπως κ ότι η υγεία του παιδιού προέχει από τα φύλα. Όλοι θέλουμε ένα παιδί όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να μείνουμε έγκυος. Βέβαια η περιέργεια δεν παύει ποτέ να υπάρχει!!

Ημερολόγιο των Μάγια

προβλέψεις το φύλο του μωρού

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες και είναι ένας πίνακας που βασίζεται στο συνδυασμό μαθηματικών, αστρονομίας και στη κουλτούρα των Μάγια.

Για αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει να γνωρίζετε τον μήνα που έγινε η σύλληψη, καθώς ο πίνακας χρησιμοποιεί αυτήν την ημερομηνία και την ηλικία της μαμάς για να προβλέψει το φύλο.

Για παράδειγμα, αν ο μήνας που έγινε η σύλληψη είναι μόνος αριθμός κ η ηλικία της μητέρας μονός τότε το πιο πιθανόν είναι το μωρό να είναι κορίτσι. Ενώ αν ο μήνας είναι ζυγός αριθμός κ η ηλικία της μητέρας μονός αριθμός τότε το πιο πιθανόν είναι να είναι αγόρι.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δες εδώ!

Κινέζικο ημερολόγιο

προβλέψεις το φύλο του μωρού

Αυτή είναι μια άλλη μέθοδος πρόβλεψης που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Παρόμοια με το Ημερολόγιο των Μάγια για το φύλο, χρησιμοποιεί επίσης την ηλικία της μητέρας και την ακριβής ημερομηνία σύλληψης. Ωστόσο το κινέζικο ημερολόγιο βασίζεται στο σεληνιακό ημερολόγιο.

Βρες το εδώ!

Μαροκινή Πρόβλεψη Φύλου

προβλέψεις το φύλο του μωρού

Η έγκυος ξαπλώνει ανάσκελα κ κάποιος ρίχνει ένα έντομο επάνω στη γυμνή κοιλιά της, τότε μπορείς να καταλάβεις το φύλο του αγέννητου παιδιού με βάση τον τρόπο που προσγειώνεται το έντομο.Αν πέσει στα πόδια του, τότε συγχαρητήρια, είναι αγόρι! Εάν το ζωύφιο προσγειωθεί στην πλάτη του, τότε συγχαρητήρια, είναι κορίτσι!

Το ερώτημα είναι…θα ήσασταν διατεθειμένοι να αφήσετε κάποιον να ρίξει ένα έντομο στην κοιλιά σας;

Τρόπος νο4. Χρησιμοποιώντας δαχτυλίδι

προβλέψεις το φύλο του μωρού

Αυτή η μέθοδος έχει περάσει γενιές και γενιές και ισχυρίζεται ότι μπορεί να σε βοηθήσει να προβλέψεις το φύλο του μωρού. Το μόνο που χρειάζεστε για αυτό είναι ένα δαχτυλίδι (παραδοσιακά χρησιμοποιείται η βέρα του γάμου) και ένα κορδόνι. Πέρασε το κορδόνι μέσα από το δαχτυλίδι και αφήστε το να κρέμεται πάνω από τη κοιλιά σου. Εάν το δαχτυλίδι κινείται με κυκλική κίνηση – είναι κορίτσι! Εάν το δαχτυλίδι κινείται μπρος-πίσω – το μωρό είναι αγόρι!

Τρόπος νο5. Χρησιμοποιώντας σόδα μαγειρικής

προβλέψεις το φύλο του μωρού

Ναι. Σωστά διαβάσατε. Για όσους από εσάς είναι πραγματικά αφοσιωμένοι κ δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και δεν σας πειράζει να κατουρήσετε σε ένα κύπελλο βέβαια. Τότε αυτή είναι μια άλλη μέθοδος που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε. Βάλτε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα φλιτζάνι και μετά κατουρήστε σε αυτό. Αν η μαγειρική σόδα αφρίζει – είναι αγόρι, αν όχι τότε το πιθανόν είναι να είναι κορίτσι!

Δες εδώ και άλλα άρθρα σχετικά με τη μητρότητα!

Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι σε καμία περίπτωση επιστημονικές ή τεκμηριωμένες, κάποιες ωστόσο υπάρχουν αιώνες τώρα. Κ η αλήθεια είναι ότι έχει ενδιαφέρον να συγκρίνεις τα αποτελέσματα των προβλέψεων με τα τελικά για να δούμε αν ισχύουν. Εσύ ξέρεις κάποιο άλλο τρόπο που δεν αναφέρεται παραπάνω κ βοηθάει στο να προβλέψεις το φύλο του μωρού.

Τι πραγματικά καθορίζει το φύλο ενός μωρού;

Ίσως θυμάστε ότι σχεδόν κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα έχει συνολικά 46 χρωμοσώματα, που αποτελούν το γενετικό μας υλικό.

Το μωρό σας ξεκινά με ένα μόνο κύτταρο: τον συνδυασμό ενός ωαρίου και ενός σπερματοζωάριου.

Αλλά όταν πρόκειται για το τι καθορίζει το φύλο ενός μωρού, μόνο δύο από αυτά τα χρωμοσώματα σε αυτό το αρχικό κύτταρο παίζουν ρόλο. Τη στιγμή της γονιμοποίησης, ένα χρωμόσωμα από το σπέρμα και ένα από το ωάριο καθορίζουν το φύλο του μωρού. Αυτά είναι εύστοχα γνωστά ως φυλετικά χρωμοσώματα. Κάθε ωάριο έχει ένα χρωμόσωμα Χ ενώ κάθε σπερματοζωάριο έχει είτε ένα Χ είτε ένα χρωμόσωμα Υ.

Πότε ένα έμβρυο γίνεται αρσενικό ή θηλυκό;

Είναι στην τύχη και εξαρτάται από το ποιο σπερματοζωάριο φτάνει πρώτο στο ωάριο και το γονιμοποιεί: Εάν το σπέρμα έχει Χ χρωμόσωμα, το μωρό θα είναι θηλυκό (XX). Εάν έχει χρωμόσωμα Υ κ φτάσει πρώτο στο ωάριο, το μωρό θα είναι αρσενικό (XY).

προβλέψεις το φύλο του μωρού

Ποιος από τους δύο γονείς καθορίζει το φύλο του μωρού;

Χρειάζονται δύο για να συλλάβουν ένα έμβρυο, αλλά επιστημονικά, το σπέρμα καθορίζει το φύλο του μωρού. Το ωάριο θα έχει πάντα ένα χρωμόσωμα Χ, επομένως εναπόκειται στο σπέρμα να αποφασίσει. Τη στιγμή της εκσπερμάτωσης, απελευθερώνονται έως και 1 δισεκατομμύριο (ναι, δισεκατομμύριο!) σπερματοζωάρια. Τα οποία στη συνέχεια επιχειρούν να κινηθούν μέσω του κόλπου, του τραχήλου της μήτρας και της μήτρας για να φτάσουν στις σάλπιγγες. Για ένα μικροσκοπικό σπέρμα, αυτό είναι αρκετά μακρύ ταξίδι και πολλά χάνονται στην πορεία.

Από αυτό το αρχικό δισεκατομμύριο, έως και 100 θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν στο αυγό. Κ όποιος το κάνει με επιτυχία θα δημιουργήσει ζυγώτη με το αυγό. Φυσικά, είναι τυχαίο, ποιο σπερματοζωάριο φτάνει πρώτο στο ωάριο και το διεισδύει επιτυχώς. Οπότε όταν ρωτάμε ποιος καθορίζει το φύλο του μωρού, είναι λιγότερο ποιος το κάνει και περισσότερο το πώς συμβαίνει.

Πως ξεκινάμε στη μήτρα;

Μέχρι περίπου την εβδομάδα 7 έως την εβδομάδα 8 της εγκυμοσύνης, και τα δύο φύλα έχουν αυτό που είναι γνωστό ως “γεννητική κορυφογραμμή”. Δηλαδή ένα πανομοιότυπο προκαταρκτικό σύνολο γεννητικών οργάνων που τελικά θα διαφοροποιηθούν για να γίνουν είτε αρσενικά είτε θηλυκά γεννητικά όργανα.

Αυτό σημαίνει ότι τα γεννητικά μας όργανα προέρχονται από τα ίδια θεμέλια. Οι όρχεις στους άνδρες είναι ισοδύναμοι με τα χείλη και τις ωοθήκες στις γυναίκες και το πέος είναι το ισοδύναμο της κλειτορίδας.

Πότε ένα έμβρυο γίνεται αρσενικό ή θηλυκό;

Μεταξύ της εβδομάδας 7 και της εβδομάδας 12 της εγκυμοσύνης, αναπτύσσονται τα θεμέλια των γεννητικών οργάνων του μωρού σας.

Αρσενικό φύλο

Αν δεν υπήρχε η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, όλα τα μωρά θα ανέπτυσαν γυναικεία γεννητικά όργανα. Περίπου την 7η εβδομάδα, τα ανδρικά γεννητικά όργανα αρχίζουν να αναπτύσσονται όταν το χρωμόσωμα Υ σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής τεστοστερόνης. Περίπου την 9η εβδομάδα, τα γεννητικά όργανα ενός αγοριού ξεκινούν τη διαδικασία να γίνει αρσενικό. Η ράχη των γεννητικών οργάνων αρχίζει να επιμηκύνεται για να σχηματίσει το πέος. Το πέος και η κλειτορίδα, ωστόσο, παραμένουν στην πραγματικότητα το ίδιο μέγεθος μέχρι περίπου τις 14 εβδομάδες. Σε ένα αγοράκι, αυτό που στη συνέχεια θα γίνουν ο προστάτης εμφανίζονται περίπου στη 10η εβδομάδα. Και το ουροποιητικό του σύστημα έχει σχηματιστεί πλήρως στις 14 περίπου εβδομάδες. Οι μέγιστες συγκεντρώσεις τεστοστερόνης στο σώμα του αγοριού σας είναι συγκρίσιμες με τις ποσότητες που βρέθηκαν σε ενήλικες άνδρες περίπου την 16 εβδομάδα της εγκυμοσύνης! Μεταξύ 16 και 20 εβδομάδων, τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν.

Οι όρχεις θα αρχίσουν να κατεβαίνουν την 26 εβδομάδα, ενώ το πέος του μωρού μεγαλώνει περισσότερο κατά το τρίτο τρίμηνο.

Θηλυκό φύλο

Στα κορίτσια, οι ωοθήκες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά περίπου στις εβδομάδες 11 έως 12 της εγκυμοσύνης. Και περίπου την 20η εβδομάδα, ένα κοριτσάκι θα έχει περίπου 7 εκατομμύρια πρωτόγονα ωάρια. Αυτός ο εντυπωσιακός αριθμός θα μειωθεί τελικά σε περίπου 2 εκατομμύρια μέχρι τη στιγμή που θα γεννηθεί. Οπότε αν το σκεφτείς όταν η μητέρα σου ήταν έγκυος εσένα, το ωάριο που έγινε αργότερα η κόρη σου βρισκόταν ήδη μέσα σου. Για κάποια στιγμή συνυπήρχατε τρεις γενιές σε ένα σώμα. Κ αυτό είναι το θαύμα της φύσης! Κ ότι το γνωρίζουμε είναι το θαύμα της επιστήμης που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει!

Δες επίσης: Νεογνικά αντανακλαστικά. Τι είναι; Πόσο κρατάνε;

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *