Παραλία Άσπρη Λίμνη

Όσο περισσότερο εξερευνει κάνεις την Κρήτη, τόσο περισσότερο ανακαλύπτει κρυμμένα διαμάντια. Ανάμεσά τους είναι σπάνιες παραλίες διάσπαρτες σε όλη το νησί. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η παραλία Άσπρη Λίμνη και βρίσκεται στο Νόμο Χανίων. Είναι μια παραδεισένια παραλία που γοητεύει όποιον πάει εκεί για να κολυμπήσει στα νερά της. Είναι, μάλιστα, ένα καλά κρυμμένο μυστικό των κατοίκων που το προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού. Αν, όμως, βρεθείς στα Χανιά, μπορείς να τη γνωρίσεις από κοντά.

Η παραλία της Άσπρης Λίμνης και η ομορφιά της θα έπρεπε να είναι μια από τις προτεραιότητες όσων επισκέπτονται τη δυτική πλευρά του νησιού. Αυτή η μικρή παραλία είναι από μόνη της η καλύτερη διαφήμιση για το νησί. Βέβαια οι περισσότεροι τουρίστες γνωρίζουν περισσότερα για το κοντινό Ελαφονήσι, παρά για αυτήν την παραλία.

Οι εικόνες που συναντάς είναι πέρα ​​από κάθε φαντασία. Και καταλαβαίνεις αμέσως γιατί έχει τέτοιο όνομα. Η Άσπρη Λίμνη έχει φυσικά λευκή άμμο και περιβάλλεται από βράχους. Θυμίζει λίμνη που είναι, μάλιστα, μέσα στη θάλασσα γι αυτό δικαιολογειται κ το όνομα. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο όμορφο είναι το γεγονός ότι δεν είναι οργανωμένη παραλία και παραμένει αγνή κ παρθένα.

Είναι ιδανική παραλία για παιδιά;

Στη Άσπρη Λίμνη θα βρεις κρυστάλλινα νερά, λευκή κ ροζ άμμο και ένα μαγευτικό τοπίο με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Το οποίο μεταμορφώνεται την ώρα του ηλιοβασιλεματος. Ό,τι ακριβώς είναι απαραίτητο για να νιώσεις ότι κάνεις διακοπές στον παράδεισο. Πρόκειται για μέρος που είναι ιδανικό για παιδιά κάθε ηλικίας καθώς τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Επίσης, ποτέ δεν έχει κύματα αφού περιτρυγιριζεται από βράχια.

Κρητικός Φοίνικας

Σε αυτή τη παραλία βρίσκεται ένας Κρητικός Φοίνικας ή Φοίνικας του Θεόφραστου κ είναι το πιο δυτικό σημείο της Κρήτης που έχει βρεθεί. Το συγκεκριμένο είδος φοίνικα βρίσκεται σε αρκετά σημεία της Κρήτης όμως πιο γνωστό είναι το Φοινικοδασος στο Βαι στο Νόμο Λασιθίου κ της Πρέβελης στο Νόμο Ρεθύμνου. Ο φοίνικας του Θεόφραστου (Phoenix theophrastii), συγκαταλέγεται στα είδη υπό εξαφάνιση γι αυτό κ η παραλία της Άσπρης Λίμνης ανήκει στις περιοχές Natura.

Extra tip:

Το γεγονός ότι αυτή η παραλία δεν είναι οργανωμένη σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει φυσική σκιά σημαίνει ότι, όταν πάτε εκεί, θα πρέπει να έχετε πάρει μαζί σας όλα τα απαραίτητα για να προστατευτείτε από τον ήλιο. Όπως κ νερό ή κάτι να φάτε, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά.

Πως θα πας στην Άσπρη Λίμνη;

Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την παραλία της Άσπρης Λίμνης αν ακολουθήσετε τη διαδρομή που βλέπετε στις πινακίδες της περιοχής. Πλέον με ένα απλό πλοηγό είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσεις το δρόμο. Υπαρχει βέβαια πάντα η επιλογή να ρωτήσεις πληροφορίες τους ντόπιους οι οποίοι ως επι το πλείστον είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Η μικρή και, για πολλούς, μυστική παραλία με τη λευκή άμμο βρίσκεται 500 μέτρα από το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας 70 χλμ νοτιοδυτικά των Χανίων. Φυσικά, θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς και το γειτονικό Ελαφονήσι που είναι μια από τις πιο εξωτικές γωνιές της Ελλάδας. Σίγουρα είναι ένα μέρος που έχεις βάλει στους must see προορισμούς αν ετοιμάζεις ταξίδι στην Κρήτη. Αν όμως σου περισσεύει ώρα ή μένεις κοντά στο Ελαφονήσι κ θα ήθελες ένα μέρος μακρυά από τα πλήθος τουριστών, η Άσπρη Λίμνη είναι το ιδανικό μέρος για σένα.

Δες επίσης: Μαράθι, παραλία κοντά στα Χανιά

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *