Παιδικές ιώσεις κ σκέψεις
  • Σε σένα που ανησυχείς για το τι θα σου πει ο γιατρός.
  • Που πιάνεις το μέτωπο του παιδιού κάθε λίγο κ σκέφτεσαι τι μπορεί να έχει αυτή τη φορά.
  • Σε σένα που κρατάς ένα θερμόμετρο κάθε λίγο. Έπειτα σύριγγα κ μετά ψάχνεις τρόπους να βρεις για να καταφέρεις το παιδί να πιει κ αυτή τη φορά κάτι που δεν θα το έπινες ούτε εσύ αν μπορούσες.
  • Σε σένα που βλέπεις το παιδί σου να ανεβάζει πυρετό κ να μαραίνεται σαν λουλούδι. Να δυσκολεύεται να αναπνεύσει, να βγάζει εξάνθημα, να πονάει. Και παρακαλάς να μπορούσες να πάρεις πάνω σου ότι έχει κ να το περάσεις εσύ διπλό.
  • Που φοβάσαι μήπως κ δεν παρατήρησες κάτι, μήπως αψήφησες κάποιο από τα συμπτώματα, μήπως έχεις κάνει λάθος.

Που ξυπνάς στις 3 τα μεσάνυχτα με το ένα μάτι κλειστό κ φοβάσαι μήπως αύριο δεν ακούσεις το ξυπνητήρι κ χαθεί μια δόση αντιβίωση. Σε σένα που εκτελείς χρέη νοσοκόμας. που προσπαθείς να θυμάσαι πόσο πυρετό έκανε το παιδί τις τελευταίες μέρες, τι ώρα έκανε, τι ώρα ήπιε αντιπυρετικό, πόσο πυρετό είχε μετά το φάρμακο κι άλλα τόσα.

Που δεν μπορείς να είσαι δίπλα στο παιδί σου γιατί πρέπει να δουλέψεις. Γιατί δεν προβλέπεται άδεια για μητέρα που αρρωσταίνει το παιδί της ή μάλλον προβλέπεται αλλά δεν στη δίνουν. Που πλέον είναι μόνο στην καλοσύνη του εργοδότη αν θα στη δώσει. Κ πρέπει να εμπιστευτείς κάποιον άλλο για να κάνει αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ. Να φροντίσεις το παιδί σου.

Παιδικές ιώσεις κ σκέψεις
Παιδικές ιώσεις κ σκέψεις

Σε σένα που είσαι όλη μέρα κ φροντίζεις το παιδί κ μέσα σε όλες αυτές τις δόσεις φαρμάκων, φροντίδας, θερμόμετρων που μπαινοβγαίνουν, ανησυχίας, αρχίζεις κ φοβάσαι ότι θα χάσεις το μυαλό σου. Σε σένα που θα τελειώσει η υπομονή σου απ όλα αυτά.

και σε σένα που συμβαίνουν πάλι τα ίδια ξανά κ ξανά. Σε σένα που σου συμβαίνουν για πρώτη φορά, που δεν έχεις ξαναδεί το παιδί σου σε τέτοια κατάσταση.

Σε σένα λοιπόν να σου πω υπομονή, αν κ ξέρω ότι θα σου ακουστεί αστείο αλλά κάπου θα τη βρεις.

Να σου πω δύναμη, αν κ σου τελειώνει μέρα με τη μέρα αλλά πάντα βρίσκεις λίγη ακόμα κ συνεχίζεις. Επίσης να σου πω να μην φοβάσαι, αν κ ξέρουμε κ οι δύο ότι από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός ο φόβος αποκτά άλλη σημασία. Να σου πω κουράγιο, γιατί σίγουρα το χρειάζεσαι. Να σου θυμίσω να ζητήσεις όση περισσότερη βοήθεια μπορείς για να ανταπεξέλθεις.

Ξέρεις κ ξέρω ότι σε βλέπω, ότι αναγνωρίζω τι περνάς ότι δεν είσαι μόνη. Ότι μαζί ξυπνάμε τα μεσάνυχτα κ να ανησυχούμε κ φοβόμαστε κ προσπαθούμε.

Δες επίσης: Ο ερχομός του μωρού κ οι αλλαγές στη ζωή σου

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *