Ξεπέρασε τη μαμά που ήσουν μέχρι χθές. Η μόνη μαμά που έχεις να συναγωνιστείς είναι ο εαυτός σου.

Κάθε πρωί που ξυπνάς καλείσαι να φέρεις εις πέρας ένα σωρό πράγματα κ να παίξεις τόσους ρόλους κ να τα ισορροπήσεις όλα αυτά μαζί. Το τελευταίο που θες, το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες. Ούτε οι ενοχές που νιώθεις θα μειωθούν κ θα καταλαγιάσουν, ούτε θα γίνεις καλύτερη μαμά ή ακόμα κ καλύτερος άνθρωπος, αν συνεχίσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με αυτά που βλέπεις κ αυτά που ακούς.

Με όλα αυτά που διαβάζεις κ δυσκολεύεσαι να εφαρμόσεις, γιατί στην πράξη όλα είναι αλλιώς, γιατί προσπαθείς κ τα αποτελέσματα έρχονται αργά, γιατί κάποιες φορές χάνεις την πίστη σου σε αλά αυτά, χάνεις τη πίστη σου σε σένα.

Δεν είναι εύκολη η μητρότητα, το ήξερες από την αρχή, όμως τώρα συνειδητοποιείς την πραγματική δυσκολία, το ποσό απαιτητικός είναι αυτός ο ρόλος.

Ξεπέρασε τη μαμά

Γιατί πριν όλα φάνταζαν αλλιώς, όλα στα περιέγραφαν αλλιώς.

Κ τώρα τα βλέπεις όλα καθαρά. Τώρα βλέπεις ακόμα κ την ομορφιά μέσα στις δυσκολίες, τον λόγο που αξίζει να προσπαθείς κάθε μέρα, τον λόγο που αξίζει να γίνεσαι καλύτερη. Κλείσε τα αυτιά σου σε όποιον σε κάνει να χάνεις τον δρόμο αυτό. Σε όποιον σε κάνει να νιώθεις τύψεις για το τρόπο που έχεις διαλέξει να τον περπατάς. Και σε όποιον σου παρουσιάζει το ποσό ιδανικά τα κατάφερε ενώ εσύ τρία βήματα πριν αγκομαχούσες.

Ανοιξέ τα μόνο σε κάποιον που σε σπρώχνει να γίνεις καλύτερη. Που είναι πρόθυμος να σου πιάσει το χέρι κ να σου πει σε καταλαβαίνω, δεν είσαι μόνη. Κ άπλωσε κ εσύ το δικό σου σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Πες την ιστορία σου. Γιατί κάποια θα βρει τον εαυτό της μέσα σε αυτή, γιατί κάποια θα πάρει δύναμη κ κουράγιο.

Εσύ έχεις απλώσεις το χέρι σου;

Δες επίσης: Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *