Μουσικη και παιδικά βιβλία, οι γονείς χρησιμοποιούν ενστικτωδώς τη μουσική για να ηρεμήσουν τα παιδιά, για να εκφράσουν την αγάπη και τη χαρά, και να αλληλεπιδράσουν. Οι γονείς μπορούν να βασιστούν σε αυτά τα φυσικά ένστικτα μαθαίνοντας πώς η μουσική μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των παιδιών, να βελτιώσει τις κοινωνικές δεξιότητες και να ωφελήσει τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις που μπορείτε να συνδυάσετε δυο αγαπημενες ασχολίες των παιδιών: τη μουσική και τα παιδικά βιβλία!

Ο Ρένος κ η μουσική

Μουσική και παιδικά βιβλία

Πρόκειται για 12 διαδραστικά παιδικά βιβλία με 14 ήχους μουσικής το καθένα. Κάθε βιβλίο μας ταξιδεύει σε μια πόλη μαθαίνοντας μας την ιστορία της μουσικής, τα όργανα που παίζουν σε κάθε στυλ μουσικής με αρκετά καλή ποιότητα ήχου. Θα βρεις βιβλίο σχετικά με το Μότσαρτ, το Βιβάλντι, τη ροκ μουσική, τη τζαζ μουσική, το χιπ χοπ, τη ντίσκο, την όπερα, την αφρικανική μουσική, το σινεμά, την ορχήστρα, την μπάντα. Απευθύνεται για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών.
Ο Ρένος κυκλοφορεί στις περισσότερες χώρες με διαφορετικό όνομα βέβαια στα αγγλικά θα τον βρείτε ως Poppy, ενώ στα γαλλικά ως Paco.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Magali Le Huche είναι Γαλλίδα συγγραφέας και εικονογράφος, γεννημένη στο Παρίσι το 1979. Εργάζεται για τον Τύπο, τις νεανικές εκδόσεις και εικονογραφεί για βιβλία. Σπούδασε εικαστικά στο Στρασβούργο με ειδίκευση στην εικονογράφηση. Το 2004 με το τέλος των σπουδών της είχε ήδη δημιουργήσει δύο παιδικά βιβλία. Μέχρι σήμερα έχει εικονογραφίσει 50 παιδικά βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες.

Ο πρώτος μου…

Μουσική και παιδικά βιβλία

Η συγγραφέας Emilie Collet μαζί με την εικονογράφο Séverine Cordier έχει δημιουργήσει μια σειρά από ηχητικά βιβλία αφιερωμένα στον κόσμο της μουσικής, της ζωγραφικής κ της αρχιτεκτονικής. Σε αυτή τη σειρά θα βρείτε βιβλία αφιερωμένα στο Χαιντελ, τον Βέρντι, τον Τσαϊκόφσκι, τον Μπαχ, τον Σοπέν, τον Μότσαρτ, τον Μπετόβεν κ τον Βιβάλντι. Ενώ υπάρχουν βιβλία αφιερωμένα σε ζωγράφους όπου ανακαλύπτεις τους ομορφότερους πίνακες σ ένα οπτικοακουστικό ταξίδι. Ζωγράφους όπως ο Μονέ κ ο Βαν Γκογκ.

Λίγα λόγια για τις δημιουργούς

Η Severine Cordier γεννήθηκε στη πόλη Λα Ροσελ της Γαλλίας το 1979. Αφού φοίτησε τη Σχολή Estienne του Παρισιού όπου σπούδασε εικαστικά με ειδίκευση στην εικονογράφηση, μάζεψε τα μολύβια της και ξεκίνησε. Έκτοτε, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συνεργασίες με τον Τύπο και πολλούς εκδότες: Hatier, Nathan, Lito, Milan, Bayard.

Η Emilie Collet είναι Γαλλίδα συγγραφέας πολλών παιδικών τίτλων, έχει ολοκληρώσει κλασικές σπουδές με ειδίκευση στη φιλοσοφία. Με έδρα τη πόλη Ρεν της Γαλλίας, σχεδιάζει και γράφει βιβλία για νήπια για να τα μυήσει στην κλασική μουσική, αλλά και στην αρχιτεκτονική κ τη ζωγραφική. Από το 2014, εχει εκδόσει περίπου είκοσι βιβλία για παιδιά . Αυτά τα βιβλία, κυρίως εικονογραφημένα από την Séverine Cordier, έχουν ταξιδέψει πολύ αφού τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, κινέζικα κ.λπ.).

Ανακαλύπτω τη μουσική…

Μουσική και παιδικά βιβλία

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων με ήχους που μαθαίνουν στα μικρά παιδιά να αναγνωρίζουν και να εξοικιώνονται με τα όργανα της ορχήστρας και τα έργα μεγάλων κλασικών συνθετών όπως ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ μέσα από έξι μουσικά αποσπάσματα από το έργο τους ανά τίτλο. Ένα σύντομο κείμενο εξηγεί πώς λειτουργούν τα όργανα ή επισημαίνει τη σπουδαιότητα των μουσικών αποσπασμάτων. Συμπληρωματικά, μπορούν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κάθε όργανο ή μουσικό απόσπασμα στο κάτω μέρος της σελίδας.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Charlotte Roederer γεννήθηκε στη πόλη Βιλφράνς-συρ-Σον της Γαλλίας και τώρα ζει στο Παρίσι. Σπούδασε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών κ Εικαστικών της Λυών και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Στρασβούργο. Εργάζεται ως εικονογράφος, γραφίστρια ενώ επίσης δημιουργεί παιχνίδια για παιδιά. Όπως λέει η ίδια:

Αντλώ την έμπνευσή μου από όλα όσα βλέπω και ακούω, τη φύση, την καθημερινότητα, καθώς και από την εμπειρία μου ως μητέρα.

Μουσικοί με 5 υπέροχα μουσικά αποσπάσματα

Μουσική και παιδικά βιβλία

Τα μικρά παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τη ζωή και το έργο των μεγάλων συνθετών όπως ο Μπετόβεν κ ο Μότσαρτ, μέσα από τα βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση και με 5 εκτενή αποσπάσματα από πασίγνωστα έργα τους.

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Natacha Godeau είναι συγγραφέας και μεταφράστρια παιδικών βιβλίων. Ζει στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι. Γράφει σενάρια κόμικ, άλμπουμ, παιδικές ιστορίες. Το «Sarah danse» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Όπως λέει κ η ίδια αυτό το επάγγελμα είναι το απόλυτο πάθος της, αφού ήθελε να γράφει από 6 χρονών!

Γνωρίζω τους ήχους του κόσμου

Μουσική και παιδικά βιβλία

Μια σειρά παιδικών βιβλίων που προσπαθεί μέσω των εικόνων να κάνει οικεία τα ακούσματα κάθε είδους μουσικής στα παιδιά. Από κλασική μουσική θα βρεις τον Καρυοθραυστη του Τσαϊκόφσκι, τον Βιβάλντι, τον Τσαϊκόφσκι, τον Φορέ, τον Σοπέν και τον Μουσόργκσκι ώστε να γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας μέσω της μουσικής. Επίσης, τζαζ νανουρίσματα, μουσικά όργανα του κόσμου, ροκ εν ρολ.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Marion Billet γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1982 στη Λυών. Σπούδασε στο Cohl School για τέσσερα χρόνια. Άρχισε στην αρχή των σπουδών της να εργάζεται για τον τύπο και έπειτα για τις εκδόσεις νέων ως εικονογράφος στο Παρίσι.

Μουσική και παιδικά βιβλία

Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα στο να φέρνεις μαζί τα παιδιά και τη μουσική μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της μουσικής από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Από την καθαρή απόλαυση της ακρόασης χαλαρωτικών ήχων και ρυθμικών αρμονιών, μέχρι την απόκτηση νέων γλωσσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η μουσική μπορεί να ζωντανέψει και να εμπλουτίσει τη ζωή των παιδιών και των ανθρώπων που τα φροντίζουν.

Αν έχεις κάποια πρόταση μουσικού βιβλίου για παιδιά που λείπει από τη λίστα, περιμένω να μου γράψεις στα σχόλια!

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *