Μια μέρα στη ζωή μιας μαμάς. Είναι 9 το πρωί, μόλις έχει ξεκινήσει ακόμα μια ημέρα και καταλαβαίνεις ότι δεν θα αντέξεις, είσαι ακόμα εξουθενωμένη από εχθές, δεν πρόλαβες να ξεκουραστείς. Άλλωστε πως να προλάβεις?

Τον έβαλες για ύπνο, έκανες μπάνιο, σκούπισες, σφουγγάρισες, ξάπλωσες στις 12.30. Έπειτα στη 1.30 ξύπνησε νομίζοντας ότι είναι πρωί. Δεν τον ξαναπήρε ο ύπνος πάρα τις προσπάθειες, σηκώθηκε και έπαιζε μέχρι τiς 3 τα ξημερώματα σαν να είχε μόλις σηκωθεί από τον μεσημεριανό του ύπνο. Πώς θα κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά; Νυστάζω. Φυσικά αυτός απτόητος, έχει φουλ ενέργεια. Τέλος, στις 3 και κάτι κουράζεται και κοιμάστε και οι δύο, μαμά και γιός.

Έρχεται το πρωί. Ξυπνάς κουρασμένη χωρίς δύναμη να αρχίσεις την μέρα σου. Πάρε τηλέφωνο τη γιαγιά, αν δεν εργάζεται ο σύντροφος σου ας αναλάβει αυτός ή κάποιος φροντιστής και κάθισε όλο το πρωί μόνη. Μείνε ξαπλωμένη λίγο παραπάνω σήμερα, σήκω, κάνε λίγες δουλειές και φύγε από το σπίτι. Πάρε ένα καφέ και κάνε μια βόλτα με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. Μην σκέφτεσαι τίποτα σήμερα, ξεκουράσου. Άδειασε το μυαλό σου από κάθε σκέψη και απλά ανάσανε.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. ξέρω ότι ίσως δεν βρίσκεις τους ανθρώπους να σε βοηθήσουν ή τον τρόπο. αλλά για το καλό σου πρέπει να προσπαθήσεις, έστω μισή ώρα. Την χρειάζεσαι πιο πολύ από όσο πιστεύεις.

Μια μέρα στη ζωή

Δες και άλλα άρθρα στη κατηγορία “thoughts”

Μια μέρα στη ζωή μιας μαμάς

Όταν έρθει η ώρα να γυρίσεις, μόλις το δεις, μόλις σου απλώσει τα χέρια του να τον πάρεις αγκαλιά και σε σφίξει λες και έχετε χωριστεί για μια εβδομάδα ενώ έχουν περάσει μόλις 4 ώρες, αυτή η στιγμή είναι ο λόγος που δεν αλλάζεις την μητρότητα με καμία άλλη ιδιότητα που είχες μέχρι τώρα. Τώρα έχεις πάρει κουράγιο και δύναμη για μια εβδομάδα γεμάτη κούραση και ξενύχτι. Αλλά δεν σε νοιάζει. Έχεις φορτίσει τις μπαταρίες σου και είσαι έτοιμη να παίξεις τον ωραιότερο ρόλο που σου έχει δώσει η ζωή. Να είσαι μητέρα του.

To be continued..

Δες επίσης: “Θα κάνεις παιδιά και θα με θυμηθείς!”

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *