Θηλασμός και σκέψεις.

Θηλασμός. Μια λέξη που όμως περνάνε χίλιες σκέψεις από το μυαλό σου μόλις την ακούσεις.

Πραγματικά δεν ξέρω που ήταν αυτή η κομβική στροφή που έκανε κάτι τόσο φυσικό να γίνει τόσο δύσκολο έως ακατόρθωτο για κάποιους. Ο άνθρωπος υπάρχει 50 χιλιάδες χρόνια από τότε μέχρι σήμερα με τον ίδιο τρόπο αναπαράγεται, γεννάει και μεγαλώνει τα μωρά του.


Στις μέρες μας η καθημερινότητα μιας μητέρας έχει αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο. Ενώ όλα έγιναν πιο εύκολα κάτι τόσο φυσικό όπως ο θηλασμός έγινε δύσκολο, άγνωστο και ακατανόητο.

Ξεκινώντας πρέπει να διαβάσεις, να κάνεις μαθήματα, να ενημερωθείς. Πρέπει να βρεις σύμβολο θηλασμού ή κάποια μαία να σε συμβουλεύει. Έπειτα πρέπει να πάρεις ειδικό μαξιλάρι θηλασμού για να έχεις σωστή στάση σώματος. Ψευτοθηλές αν η θηλή σου είναι επίπεδη και άλλα χίλια δυο. Να ξεκινήσεις μέσα στο άγχος και στην αβεβαιότητα αν το παιδί σου τρώει αρκετά. Αν παίρνει αρκετό βάρος, αν πονάει επειδή έφαγες κάτι που δεν έπρεπε. Αν ο ίκτερος δεν υποχωρεί και έχουν περάσει ήδη είκοσι μέρες, αν ξυπνάει κάθε μισή ώρα. Και τέλος να παλέψεις τους πόνους που έχεις στις θηλές σου, αυτά τα ξυράφια που σε κόβουν κάθε φορά που το μωρό σου πίνει μια γουλιά γάλα.

Διάβασε εδώ και άλλες σκέψεις για τη μητρότητα

Όμως πως φτάσαμε εδώ;

Θηλασμός κ σκέψεις μιας γυναίκας την ώρα που κρατάει το μωρό της
Θηλασμός και σκέψεις

Το σώμα μας έχει φτιαχτεί από τη φύση γι αυτό τον λόγο να κυοφορεί, να γεννάει και να θηλάζει μωρά. Είναι καθαρά θέμα βιολογίας. Η κύηση κρατάει 9 μήνες, η γέννα το πολύ μια μέρα, ο θηλασμός όμως μπορεί να κρατήσει χρόνια, είναι το πιο μακρύ ταξίδι που θα κάνεις με το μωρό σου κ το σώμα σου. Δεν είναι τόσο δύσκολο να τα καταφέρεις, χρειάζεσαι μόνο σωστή ενημέρωση, υπομονή και επιμονή.

  • Δείξε εμπιστοσύνη στο σώμα σου, ξέρει.
  • Δείξε εμπιστοσύνη στο μωρό σου, ξέρει.
  • Είστε μια καλά κουρδισμένη μηχανή.

Χιλιάδες χρόνια γυρίζει αυτός ο τροχός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, έχε εμπιστοσύνη στη μάνα που έχεις γίνει. Το γάλα σου είναι ιδανικά φτιαγμένο για το μωρό σου και αποτελεί δικαίωμα του να πάρει αυτό που του προορίζει η φύση ώστε να αναπτυχθεί σωματικά και ψυχικά στο βέλτιστο.

Disclaimer! Δεν έχω καμία πρόθεση να προσβάλω κανένα που δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να θηλάσει. Ότι γράφω είναι απλά σκέψεις που κάνω και θέλω να μοιραστώ και να ακουστούν. Ο κάθε γονιός έχει τη δική του ιστορία και τις δικές του απόψεις οι οποίες είναι και πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές απ’ όλους.

To be continued..

Δες επίσης: “Μητρότητα και φόβοι”

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *