Θα κάνεις παιδιά και θα με θυμηθείς! Μια ζωή ακούς θα κάνεις παιδιά κ θα καταλάβεις κ θα δεις κ θα με θυμηθείς.

Έκανα παιδιά κ να σου πω τι είδα κ τι κατάλαβα ότι τελικά ακόμα κ την πιο δύσκολη στιγμή είναι εύκολο να κρατηθείς, να μην ξεσπάσεις στο παιδί ότι προβλήματα έχεις, να μην του φωνάξεις επειδή έριξε ένα ποτήρι νερό ή ακόμα χειρότερα να μην το χτυπήσεις. Ότι είναι εύκολο τελικά να του δείξεις εμπιστοσύνη, ακόμα κ να σιγάσεις τους φόβους σου σα μαμά.

Δεν λέω ότι είναι πάντα εύκολο ή ότι τα καταφέρνεις από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά με δουλειά κ θέληση, ναι τα καταφέρνεις. Τα καταφέρνεις κ σταματάς δευτερόλεπτα πριν συμβεί. Γιατί ξέρεις ότι δεν φταίει το παιδί που έχεις νεύρα. Ούτε που νιώθεις μοναξιά, ούτε που παλεύεις μέσα σε δεκάδες υποχρεώσεις.

παιδιά

Ίσα ίσα το παιδί είναι το φως μέσα σε όλα αυτά, ο λόγος που αξίζει να προσπαθείς κάθε μέρα, η ομορφιά μέσα στην τόση ασχήμια του κόσμου.

Οπότε έκανα παιδιά κ είδα ότι όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Μέχρι κ να τιθασεύσεις το θυμό σου, τους φόβους σου κ το άγχος σου. Μέχρι κ να φτάσεις την υπομονή σου σε επίπεδα που δεν μπορούσες να φανταστείς ότι είναι εφικτό να φτάσει.

Κάνεις παιδιά κ καταλαβαίνεις ότι αυτή η φράση κρύβει τύψεις κ ενοχές κ μιζέρια που σε φορτώνει ακόμα πιο πολύ. Τώρα πια δεν σε ακουμπάει γιατί έχεις δει την πραγματικότητα όμως τότε το κατάφερνε κ αυτό.

Κ μετά δεν μένει τίποτα άλλο από το να συγχωρέσεις. Γιατί θες δεν θες θα σκεφτείς αφού γίνεται να τα καταφέρεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις όσο πιο  σκληρά μπορείς για να αφήσεις πολλά πίσω. Κ να γίνεις όσο καλύτερη μαμά μπορείς γιατί δεν έγινε κ για μένα. Θα πεις άλλοι καιροί, άλλες καταστάσεις, άλλοι άνθρωποι με άλλες δυνάμεις κ αντοχές κ θα συγχωρέσεις.

Θα κοιτάξεις μπροστά κ θα προσπαθήσεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς..

Δες επίσης: Πως είναι να είσαι μαμά;

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *