Η μαγεία των ήχων & Η μαγεία της όρασης. Γνώρισε τα βραβευμένα βιβλία της σειράς «Ακούω – Βλέπω – Αισθάνομαι τον κόσμο». Από το δίδυμο των ταλαντούχων Ουκρανών εικονογράφων Romana Romanyshyn – Andriy Lesiv.

Η μαγεία των ήχων

Η μαγεία των ήχων & Η μαγεία της όρασης

Ένα παιδικό βιβλίο, που μιλάει για την ακοή και την κώφωση, τον ήχο και τη σιωπή. Αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι να ακούμε, να ακούμε ο ένας τον άλλον και καταλαβαινομαστε ακόμα και χωρίς λόγια.

Αν και αυτό το βιβλίο προορίζεται για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, είναι γεμάτο με τόσο εκπληκτικό περιεχόμενο που μπορεί να συναρπάσει και τους ενήλικες. Δημιουργεί μια βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων για τα παιδιά και τους νέους ενήλικες. Πρώτον, το εξώφυλλο είναι όμορφο και φωτεινό. Είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο που αποκαλύπτει στον θεατή όλη την ευελιξία του κόσμου των ήχων. Λέει πολλά για τον ήχο και την ησυχία, τη φωνή και τη σιωπή, τις έννοιες που συνδέονται με τα ηχητικά κύματα και την ακοή, τη μουσική, τους θορύβους φυσικής καθώς και ανθρώπινης προέλευσης. Όπως και για τα πράγματα που ακούμε και δεν ακούμε.

Το βιβλίο είναι γεμάτο με εικονογραφήσεις που είναι απλά καταπληκτικές. Όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του βιβλίου έχουν κάνει άψογη δουλειά συνθέτοντας αυτό το περιεχόμενο.

Η μαγεία των ήχων & Η μαγεία της όρασης

Μου άρεσε πολύ αυτό το βιβλίο, ίσως παραπάνω από ότι στο γιο μου. Το πήρα όταν ήταν 2 ετών και πολύ μικρός για να δείξει ενδιαφέρον για κάτι τόσο σύνθετο. Όμως τον είδα αρκετές φορές να το ξεφυλλίζει μόνος του. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι εικόνες είναι ενδιαφέρουσες και διαφορετικές απ ότι άλλο έχετε δει. Θα πρότεινα σε όλους να πάνε να το αγοράσουν και να το διαβάσουν, ο θησαυρός που περιέχει αυτό το βιβλίο αξίζει τον κόπο.

Βρες το “Η μαγεία των ήχων” εδώ!

  • Εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Φουρφούρι το 2021
  • Τυπωμένο με 4 χρώματα PANTONE
  • Αριθμός σελίδων 64
  • Μετάφραση Καραγιαννόπουλος Θάνος

Η μαγεία της όρασης

Η μαγεία των ήχων & Η μαγεία της όρασης

Το βιβλίο “Η μαγεία της όρασης” διερευνά την όραση όχι μόνο ως αίσθηση του ανθρώπινου σώματος αλλά και ως φιλοσοφικό όραμα της ζωής. Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τον ορατό και αόρατο κόσμο, το φως και το σκοτάδι, την τέχνη και την αισθητική. Το κύριο οπτικό στοιχείο σε αυτό το βιβλίο είναι μια κουκκίδα – μεταμορφώνεται σε κουκκίδα αλφάβητου Μπράιγ, τον πλανήτη, το μάτι ή την κουκκίδα ράστερ, δείχνοντας το μεγάλο μωσαϊκό του κόσμου τριγύρω.

Πρόκειται για ένα φανταστικό παιδικό βιβλίο που περιέχει τόσες πολλές πληροφορίες για την όραση, την εμφάνιση, τα μάτια, τα γυαλιά, τις οπτικές συσκευές και άλλα. Όλα συμπληρώνονται με ασυνήθιστες εικονογραφήσεις, τις οποίες το παιδί μπορεί να μελετήσει ανεξάρτητα ακόμα και μετά την ανάγνωση του βιβλίου. Οι εικόνες είναι τόσο φωτεινές, πολύχρωμες και ελκυστικές.

Η μαγεία των ήχων & Η μαγεία της όρασης

Είναι απλά τόσο ευχάριστο να διαβάζεις ένα παιδικό βιβλίο που είναι γραμμένο με επαγγελματικές γνώσεις σε επίπεδο όμως που μπορεί να το κατανοήσει ένα παιδί και ταυτόχρονα έχει μια οπτική έκφραση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις που μπορεί να έχουν τα παιδιά.

Βρες το “Η μαγεία της όρασης” εδώ!

  • Εκδόθηκε από τις εκδόσεις Φουρφούρι το 2021
  • Αριθμός σελίδων 64
  • Μετάφραση Καραγιαννόπουλος Θάνος

Οι δημιουργοί Romana Romanyshyn & Andriy Lesiv

Η μαγεία των ήχων & Η μαγεία της όρασης

Οι Romana Romanyshyn & Andriy Lesiv γεννήθηκαν στο Λβιβ(Λεοντόπολη στα ελληνικά) της Ουκρανίας το 1984.

Η Romana Romanyshyn σπούδασε ζωγραφική στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Έπειτα Art Glass στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λβιβ.

(Art Glass είναι διεθνής όρος της σύγχρονης, κυρίως καλλιτεχνικής υαλουργίας που ως ευρύτατος όρος αγκαλιάζει μια πολύ μεγάλη ποικιλία τεχνικών εφαρμογών, κύριο υλικό της οποίας είναι το γυαλί)

Φοίτησε με υποτροφία στη σχολή Καλών Τεχνών της Κρακοβίας και της Βαρσοβίας.

Ο Andriy Lesiv σπούδασε στο τμήμα Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Λβιβ. Έπειτα φοίτησε και αυτός με υποτροφία στη σχολή Καλών Τεχνών της Κρακοβίας και της Βαρσοβίας. Απέκτησε μεταπτυχιακό καιδιδακτορικό στη Κριτική Έργων Τέχνης από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ουκρανίας.

Δες εδώ και άλλους δημιουργούς παραμυθιών!

Μαζί, η Romana Romanyshyn και ο συζυγός της Andriy Lesiv δημιούργησαν το στούντιο τέχνης Agrafka στη πόλη Lviv της Ουκρανίας όπου ζουν και εργάζονται μέχρι σήμερα.

Το ζευγάρι είναι μέλη του PEN Ukraine από το 2019. Το PEN Ukraine, μη κερδοσκοπικό σωματείο, είναι το επίσημο παράρτημα του PEN International στην Ουκρανία. Ιδρύθηκε για την προστασία της ελευθερίας του λόγου και των δικαιωμάτων των δημιουργών, την προώθηση της λογοτεχνίας και της διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας. Το Pen Ukraine ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1989 και το σωματείο αυτή τη στιγμή απαριθμεί 140 μέλη. Η συντομογραφία PEN σημαίνει poets, playwrights, essayists and novelists (ποιητές, θεατρικοί συγγραφείς, δοκιμιογράφοι και μυθιστοριογράφοι), αλλά σήμερα δέχεται μέλη εκτός λογοτεχνικών κύκλων.

Η μαγεία των ήχων & Η μαγεία της όρασης

Οι ίδιοι λένε σε συνέντευξη τους:

“Γνωριστήκαμε κατά τη διάρκεια των σπουδών μας στο Art College όταν ήμασταν και οι δύο 15 ετών. Και από τότε δουλεύουμε μαζί. Σπουδάσαμε διαφορετικές καλλιτεχνικές ειδικότητες. Αλλά και τους δύο μας ενδιέφερε βαθιά η εκτύπωση και η γραφιστική, αγαπούσαμε τα βιβλία και το διάβασμα, οπότε αρχίσαμε να δουλεύουμε με βιβλία. Πρώτα σαν σχεδιαστές εξωφύλλων βιβλίων, μετά σαν εικονογράφοι και σαν συγγραφείς. Τα βιβλία που έχουμε δημιουργήσει αποκλειστικά εμείς απευθύνονται κυρίως σε παιδιά. Επίσης συνεργαζόμαστε με άλλους συγγραφείς και δημιουργούμε εικονογραφήσεις, σχέδιο και οπτική εικόνα των βιβλίων τους. Σχεδιάσαμε και εικονογραφήσαμε μυθιστορήματα γνωστών συγγραφέων όπως ο Ernest Hemingway και ο D. H. Lawrence. Δουλεύουμε πολύ με την εικονογράφηση ποίησης και δημιουργούμε εικονογραφήσεις για γνωστούς ποιητές.”

Δες επίσης: Debi Gliori, η δημιουργός μιας γλυκιάς ιστορίας

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *