Εργαζόμενη μαμά vs μαμά στο σπίτι vs κοινωνία. Τελικά επέλεξα να παραμείνω μια μαμά που μένει στο σπίτι. Stay at home mum που λένε. Παρά τα περιφρονητικά βλέμματα κάθε φορά που το λέω, την αδιαφορία που ακολουθεί.
Είμαι μια μαμά που μεγαλώνει το παιδί της όπως τόσες άλλες, όπως τόσα χρόνια. Δεν έχω κάτι να επιδείξω στους άλλους, κάτι να είμαι περήφανη, έτσι σε κάνουν να νιώθεις, έτσι σε κοιτάνε. Γιατί οι άνθρωποι δείχνουν την αξία τους από την καριέρα, το μισθό τους. Κ εσύ κάνεις κάτι που κάνουν οι γυναίκες από όταν πρωτοπερπάτησε ο άνθρωπος στο πλανήτη.

Αν δουλεύεις θα προσπαθήσουν να σε γεμίσουν τύψεις που κυνηγάς τα όνειρα σου. Που σκέφτεσαι κ τον εαυτό σου παρά την αγάπη που έχεις στο παιδί σου. Ίσως σε κάνουν να νιώσεις ότι όσο κ να προσπαθείς πάντα κάπου θα υστερείς.

Περιμένουμε από τις γυναίκες να δουλεύουν σαν να μην έχουν παιδιά κ να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν να μην έχουν δουλειά.

Amy Westervelt

Δυστυχώς έτσι θα σε κάνουν να νιώσεις, όμως θα μάθεις κ δεν θα σε απασχολεί η γνώμη των άλλων. Αφού εσύ έχεις επιλέξει αυτό το δρόμο κ θεωρείς ότι είναι η σωστή απόφαση για σένα κ για την οικογένεια σου τη δεδομένη στιγμή.

Κατάφερε να σωπάσεις όλες τις φωνές που ακούς από τριγύρω. Αν ήθελαν να σε καταλαβαίνουν θα το είχαν κάνει ήδη δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις. Θα σωπασεις ακόμα κ τις φωνές των άλλων μαμαδων, που αν κάποιος θα έπρεπε να σε καταλαβαίνει θα ήταν αυτές. Δυστυχώς όμως δεν το κάνουν.

Θα τους σωπασεις όλους γιατί αυτή η μάχη να αποδείξεις τι κάνεις κάθε μέρα, πόσο προσπαθείς, πόσο δύσκολο είναι να τα ισορροπήσεις όλα δεν είναι σημαντική.

Δεν είναι η μάχη που γίνεται μεταξύ μας το θέμα αλλά η μάχη που γίνεται μέσα μας.

Εργαζόμενη μαμά vs μαμά στο σπίτι vs κοινωνία

Κ στο τέλος είτε είσαι καθηγήτρια είτε σερβιτόρα είτε δικηγόρος είτε στο σπίτι με τα παιδιά παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος. Οποία ιδιότητα κ να έχεις δεν αλλάζει το ποια είσαι. Πάνω απ όλα δεν αλλάζει κ δεν μειώνει την προσπάθεια που κάνεις καθημερινά για να τα καταφέρεις.

Όποια κ αν είναι η επιλογή σου το μόνο που σου αξίζει είναι μπράβο. Κ αν δεν στο λέει κάνεις είμαι εγώ εδώ για να στο πω.
Μπράβο!

To be continued..

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *