Ένα γράμμα από το μωρό στη μαμά:

”Μαμά,
Σταμάτα για λίγο, κάθισε, ηρέμησε και άκουσε με. Ξέρω ότι τo να είσαι μαμά είναι καινούργιο και άγνωστο για σένα και κάποιες φορές δυσκολεύεσαι και πελαγώνεις, όμως για μένα όλα είναι καινούργια, τα πάντα. Μην έχεις τεράστιες προσδοκίες για το τι μπορώ να κάνω γιατί όλα πρέπει να τα μάθω από την αρχή.

Τώρα μαθαίνω πως είναι να νιώθω πείνα, όσο ήμουν στην κοιλιά σου χόρταινα πριν καν το ζητήσω. Δεν καταλαβαίνω τι σημασία έχουν οι τρεις ώρες αναμασά στα γεύματα, δεν καταλαβαίνω τι είναι ο χρόνος και η ώρα, απλά πεινάω, απλά σε χρειάζομαι, απλά σε έχω ανάγκη.Να με κρατάς αγκαλιά, να με φιλάς, να με χαϊδεύεις, ίσως λίγο παραπάνω απ’ όσο αντέχεις, δεν ξέρω πως είναι να μην με κρατάνε, πρώτη φορά μένω μόνος μου απ’ όταν δημιουργήθηκα.

Προσπαθώ και θέλω να κοιμάμαι, το χρειάζομαι, όμως δεν είμαι προγραμματισμένος να κοιμάμαι σαν ενήλικας, ούτε ξέρω πως γίνετε.

Κλαίω συχνά, πολλές φορές, δεν το κάνω επίτηδες ούτε για να σε ταλαιπωρώ. Όμως αυτός είναι ο τρόπος που έχω για να επικοινωνήσω, για να σε καλέσω κοντά μου.

Γράμμα από το μωρό στη μαμά

Γράμμα από το μωρό στη μαμά

Δες και άλλα άρθρα ακι σκέψεις σχετικά με τη μητρότητα εδώ!

Εκτός από εμένα μην έχεις τεράστιες προσδοκίες ούτε από εσένα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, δώσε χρόνο σ’ εμάς, να γνωριστούμε, να με μάθεις και να σε μάθω. Φρόντισε καλά εσένα για να καταφέρεις να φροντίσεις και εμένα.


Αν κάνεις κάτι λάθος, μην απογοητεύεις το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα το θυμάμαι. Μόνο που αναγνωρίζεις τα λάθη σου και είσαι πρόθυμη να τα διορθώσεις εμένα μου φτάνει.

Σ αγαπάω μαμά κ θα σ αγαπάω για πάντα.

Μπορεί να μην μπορώ να το πω ακόμα και όταν θα μπορέσω ίσως να μην το λέω τόσο συχνά, ειδικά όσο μεγαλώνω, όμως ισχύει. Μπορεί να μην θυμάμαι όλα αυτά που έκανες για μένα, όλα αυτά που θυσίασες για μένα όμως πάντα θα τα έχω στην καρδιά μου.

Κράτα αυτό το γράμμα και γύρνα να το ξανά διαβάσεις μόλις αρχίσεις πάλι να δυσκολεύεσαι. Μόλις η υπομονή σου τελειώσει, μόλις πιστέψεις ότι έφτασες στα όρια σου. Θα είμαι εδώ για να σου θυμίσω όλα τα παραπάνω.”

To be continued..

Δες επίσης: “Ξεπέρασε τη μαμά που ήσουν μέχρι χθές”

You might also enjoy:

3 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *