• Πως περιμένεις το παιδί σου να βοηθάει τους ανθρώπους.; Όταν δεν το έχεις πάρει να πάτε να δωρίστε κάποια ρούχα. Ή να διαλέξει κάποιο παιχνίδι δικό του να δωρίσει.
  • Πως περιμένεις το παιδί σου να μάθει να σέβεται.; Όταν εσύ δεν σέβεσαι άλλες γυναίκες, από τις στιγμή που τις κάνεις να αισθάνονται άσχημα με τις επιλογές τους. Είτε επειδή επέλεξαν να μην θηλάζουν είτε επειδή έκαναν κάτι διαφορετικό από εσένα. Όταν εσύ προσβάλεις τον σύντροφο σου μπροστά στο παιδί ή μπροστά σε κόσμο. Ίσως έρχονται στιγμές που εσύ δεν σέβεσαι το ίδιο το παιδί, τι θέλει κ τι νιώθει κ προσπαθείς εσύ να αποφασίσεις πόσο θα φάει, διαλέγοντας εσύ ποτέ χρειάζεται αγκαλιά κ χάδια.
  • Πως περιμένεις το παιδί σου να μάθει να την αξία της οικογένειας.; Όταν εσύ κατηγορείς τους γονείς του συντρόφου σου μπροστά του κ ο σύντροφος σου τους δικού σου. Ή ακόμα κ ο ένας τον άλλον.
  • Πως περιμένεις το παιδί σου να μάθει να εκτιμάει ότι έχει.; Όταν εσύ συνεχώς ψωνίζεις τόσο δικά σου οσο κ δικά του πράγματα από ρούχα μέχρι παιχνίδια χωρίς μέτρο.
  • Πως περιμένεις να μην φωνάζει, να μοιράζεται, να μην γκρινιάζει, να έχει υπομονή, να προσέχει, να μην προσβάλει, να μην κρίνει, να ζητάει συγνώμη.
Γίνε εσύ το καλό παράδειγμα για το παιδί

Γίνε εσύ το καλό παράδειγμα για το παιδί

Όλοι μας προσπαθούμε να μιλάμε στο παιδί συνεχώς γι’ όλα αυτά που είναι απαραίτητο να μάθει. Περιμένουμε κ έχουμε απαιτήσεις από αυτό να συμπεριφέρεται σωστά.
Πόσες φορές όμως ξεχνάμε εμείς οι ίδιοι να τα κάνουμε πράξη;

Πόσες φορές το παιδί γίνεται μάρτυρας της κακής μας συμπεριφοράς;

Για το παιδί οι γονείς είναι κάτι σαν “θεοί” από αυτούς εξαρτάται ολοκληρωτικά κ αυτούς αγαπάει επίσης ολοκληρωτικά.

Όλες οι πράξεις του γονέα θεωρούνται σωστές από το παιδί που είναι ανίκανο να φιλτράρει όσα βλέπει μέχρι κάποια ηλικία. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι γονείς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό της προσωπικότητας του παιδιού.

Όμως όλοι μας κάνουμε λάθη. Κ φυσικά δεν πρέπει να απελπιζόμαστε κ να χάνουμε την πίστη μας για τις ικανότητες μας σα γονείς. Είναι στην ανθρώπινη φύση κ είναι απόλυτα φυσιολογικό. Από τη στιγμή που αναγνωρίζουμε τα λάθη μας κ είμαστε πρόθυμοι να τα αλλάξουμε σημαίνει πολλά.

Είμαστε έτοιμοι κάθε μέρα που ξεκινά να αρχίσουμε από την αρχή χωρίς λάθη αυτή τη φορά.

To be continued..

Δες επίσης: Γίνε το γυναικείο πρότυπο που θα ήθελες να είχες

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *