Αποθηλασμός απογαλακτισμός και σκέψεις.
Έγραψα, έσβησα, άρχισα και σταμάτησα, ξανά και ξανά. Δυσκολεύομαι να περιγράψω τα συναισθήματα μου, τις σκέψεις μου. Να βρω λέξεις. Ποιες λέξεις περιγράφουν το πιο όμορφο ταξίδι που εκανα με το σώμα μου και το μωρό μου; Και τώρα το τέλος του;

Δεκαέξι μήνες διήρκησε, 480 ημέρες αποκλειστικού θηλασμού. Από τη στιγμή που ήρθες στον κόσμο, παρά τις δυσκολίες και τις αμφιβολίες τα καταφέραμε οι δύο μας.
Για κάποιους μπορεί να ακούγεται πολύ, για κάποιους λίγο. Για εμένα ήταν τόσο όσο άντεξα και ξέρω καλά πια ότι αν συνέχιζα δεν θα ήταν ούτε ευχάριστο, ούτε εύκολο.

Ναι έβαλα τον εαυτό μου πάνω όμως έφτασα στο σημείο να μην αντέχω το παιδί στο στήθος μου. Έφτασα στο σημείο να έρχεται η ώρα του θηλασμού και να νιώθω δυσφορία, να προσπαθώ να το αποφύγω.

Αν δεν το έχεις νιώσει δεν θα με καταλάβεις, ίσως με κρίνεις γιατί τα λόγια μου, ίσως η ιστορία μου, σου ακούγεται εγωιστική. Όμως εγώ σου ανοίγω την καρδιά μου, τη ψυχή μου. Από μαμά σε μαμά.

Αποθηλασμός, απογαλακτισμός κ σκέψεις

Αποθηλασμός, απογαλακτισμός και σκέψεις

Από πριν γεννήσω ήξερα ότι θα θηλάσω, τουλάχιστον θα προσπαθήσω όσο μπορώ για να τα καταφέρω. Είχα διαβάσει, είχα ακούσει κάθε ιστορία που περιέγραφε ένα μαγικό ταξίδι. Για ακόμα μια φορά δεν μου είχε μιλήσει κάνεις για τα σκοτάδια που θα συναντούσα.

Τα κατάφερα, χωρίς να πιεις στάλα ξένο γάλα, ξεπεράσαμε κάθε εμπόδιο κ συναντήσαμε αρκετά. Επίπεδες, ματωμένες θηλες, πόνο σαν να με κόβουν ξυράφια, 20 μέρες με ίκτερο, 3 μαστίτιδες, μαραθώνιους θηλασμούς. Είχα στόχο τους 6 μήνες και τα καταφέραμε, μετά τους 9, μετά το χρόνο και εσύ συνεχισες να μεγαλώνεις μέσα από αυτό.

Έφτασε όμως η στιγμή που το ένιωθα σα βάρος, σαν υποχρέωση, ήθελα το σώμα μου πίσω, κατάλαβα πως ήταν ώρα να σταματήσω. Ήσουν έτοιμος γι αυτό σε δύο μέρες είχε τελειώσει.

Και μετά τι;

Τύψεις, θλίψη αλλά και ελευθερία. Δύο μέρες βαθιάς μελαγχολίας. Να σκέφτομαι ότι από εδώ και πέρα δεν θα με έχεις ανάγκη, τελείωσε και το τελευταίο πράγμα που έδενε το σώμα σου με το σώμα μου, τώρα όλα θα είναι διαφορετικά.

Ξεκινήσαμε σαν ένα, δύο καρδιές στο ίδιο σώμα, τώρα ο δεσμός μας είναι η αγάπη και μόνο να μεγαλώνει κάθε μέρα μπορεί.

Γι’ αυτό αφήνω πίσω όλες τις κακές σκέψεις που έκανα, όλες τις δυσκολίες και θα θυμάμαι μόνο τα μάτια σου να με κοιτάνε την ώρα που θήλαζες.

To be continued..

Δες επίσης: Θηλασμός και σκέψεις

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *