Το να απολαμβάνετε το καλοκαίρι με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας είναι ένα από τα πιο χαρούμενα κομμάτια της ζωής. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα!

Είτε βρίσκεστε στο σπίτι στο χωριό, είτε για πεζοπορία στο βουνό, είτε διακοπές σε ένα νησί, είναι απαραίτητο να είστε ασφαλείς. Δεν θέλετε να αφήσετε μικροτραυματισμούς να καταστρέψουν τη μέρα σας, οπότε το να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπισετε κάποιο μικρό τραύμα ή να καταπραΰνετε ένα τσίμπημα από έντομο, θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Ένα καλό κιτ πρώτων βοηθειών μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας όπου κι αν πάτε και να σας δώσει όλα όσα χρειάζεστε. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε στη λίστα με τα απαραίτητα προϊόντα για διακοπές με παιδιά. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε. Μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο κιτ πρώτων βοηθειών ή να το φτιάξετε μόνοι σας ανάλογα του τι πιστεύετε ότι σας είναι απαραίτητο.

Αντιμετώπιση τραυματισμών

Απαραίτητα προϊόντα για διακοπές με παιδιά

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς για παιδιά και ενήλικες είναι απλά κοψίματα και γρατζουνιές. Μπορεί να αιμορραγούν λίγο και να πονάνε λίγο, αλλά ουσιαστικά δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι επίσης εύκολο να τα αντιμετωπίσετε όταν έχετε τα σωστά αντικείμενα. Πρώτον, είναι καλή ιδέα να έχετε κάτι για να καθαρίσετε την πληγή, αφού πρώτα έχετε καθαρά χέρια. Μόλις το τραύμα είναι καθαρό, πρέπει να καλυφθεί. Για ελαφρώς πιο σοβαρές πληγές και εκείνες που αιμορραγούν λίγο περισσότερο, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ύπαρξη αποστειρωμένων επιδέσμων γάζας.
Οι αποστειρωμένοι επίδεσμοι για τα μάτια μπορούν επίσης να είναι μια καλή προσθήκη στο κιτ πρώτων βοηθειών σας, καθώς και απεσταγμένο νερό για τον καθαρισμό των πληγών των ματιών.

Τι χρειάζεστε:

Εδώ θα βρεις οδηγίες για το πώς πρέπει να περιποιούμαστε τα τραύματα

Δες εδώ και άλλα άρθρα για τη μητρότητα και τα παιδιά!

Αντιμετώπιστε τον πόνο και την ασθένεια

Απαραίτητα προϊόντα για διακοπές με παιδιά

Καλό θα ήταν να έχετε κάποια πράγματα στο κιτ πρώτων βοηθειών σας που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα εάν είναι άρρωστοι ή πονάνε. Εάν πονούν, είναι χρήσιμο να παίρνουν κάποια παυσίπονα όπως παρακεταμόλη ή ιβουπροφαίνη. Αυτά τα φάρμακα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του πυρετού εάν κάποιος είναι άρρωστος. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να έχετε φάρμακα για στομαχικά και πεπτικά προβλήματα.

Τι χρειάζεστε:

Τα απαραίτητα για το καλοκαίρι

Απαραίτητα προϊόντα για διακοπές με παιδιά

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε. Από τον αλλεργικό πυρετό μέχρι τα τσιμπήματα και τα ηλιακά εγκαύματα, το καλοκαίρι μπορεί να σας επιτεθεί από όλες τις πλευρές. Τα αντιισταμινικά φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν τόσο με τον αλλεργικό πυρετό όσο και με τα τσιμπήματα των ζωυφίων. Μπορεί επίσης να θέλετε να πάρετε μια καταπραϋντική κρέμα ή τζελ για τσιμπήματα ζωύφιων. Απαραίτητο πάντα είναι το αντιηλιακό, η σωστή τοποθέτηση του όπως κ η ανανέωση.

Τι χρειάζεστε:

Για μωρό κάτω των 12 μηνών, προσθέστε κ τα παρακάτω:

Απαραίτητα προϊόντα για διακοπές με παιδιά
  • Όρο για μυτη
  • Κρέμα συγκάματος
  • Αποσυμφορητικό μύτης
  • Κουνουπιέρα

Φυσικά τα πιο απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχουμε μαζί μας κ δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, είναι το βιβλιάριο υγείας του παιδιού κ οποία ειδική αγωγή μπορεί να λαμβάνει το παιδί ή τρόποι αντιμετωπίσεις συγκεκριμένων αλλεργιών.

Extra tips

  • Φυλάξτε το καλοκαιρινό σας κουτί πρώτων βοηθειών σε σημείο που να είναι εύκολα προσβάσιμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά όχι τόσο προσβάσιμο ώστε να μπορεί να το βρει ένα παιδί.
  • Επίσης να το κρατήσετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε την υπερθέρμανση των φαρμάκων μέσα.
  • Ελέγχετε περιοδικά τα περιεχόμενα του ταξιδιωτικού κιτ πρώτων βοηθειών σας και αντικαταστήστε όλα τα φάρμακα που έχουν λήξη ή δεν είστε σίγουροι για τα αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, κανείς δεν αρρωσταίνει ποτέ στις διακοπές. Δυστυχώς, τα μικρόβια είναι πάντα μαζί μας, είτε πρόκειται για κρυολόγημα στο είτε για ένα τσίμπημα στην παραλία. Αν προσθέσουμε κ τα δόντια και την ικανότητα των μωρών να περνούν από φυσιολογική σε υψηλή θερμοκρασία σχεδόν αμέσως λόγο των δοντιών καταλαβαίνουμε ότι αυτά είναι κάποια απαραίτητα προϊόντα για διακοπές με παιδιά. Ίσως κάποια γυρίσουν ακέραια όπως τα πήραμε όταν φύγαμε είτε θα μας λύσουν τα χέρια σε μια δύσκολη στιγμή. Ίσως είστε σε απομακρυσμενο μέρος ή είναι ξημερώματα κ χρειαστείτε Θερμόμετρο. Όπως κ να έχει ο χρόνος για να τα ετοιμάσεις κ να τα πάρεις μαζί σου ώστε να είσαι κ να νιώθεις ασφαλής αξίζει κάθε λεπτό.

Δες επίσης: “Παιδιά και καλοκαιρινά ατυχήματα: Τι να προσέξεις!”

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *