Μαμά, μαμά” φώναξες για πρώτη φορά, έγειρες το κεφάλι σου στο πλάι, χαμογέλασες κ με κοίταξες με αυτά τα μεγάλα, γαλάζια μάτια που ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως γίνεται να βγήκε από μέσα μου κάτι τόσο όμορφο κ μου άπλωσες το χέρι σου.

Πρώτη φορά από τις χιλιάδες που θα ακολουθήσουν. ρώτη φορά με αποκαλεί κάποιος έτσι, πρώτη φορά κ νιώθω τα μάτια μου να βουρκωνουν από χαρά. Νομίζω ότι δεν θα βαρεθώ ποτέ να το ακούω.

Θα την χρησιμοποιήσεις πολλές φορές αυτή τη λέξη θα την πεις με αγάπη, με θυμό, με στεναχώρια, με αγανάκτηση. Με χαρά όλες τις φορές θα είμαι εδώ για να σε ακούσω, για να σε αγκαλιάσω, για να σε παρηγορήσω. Πότε για να σε κρίνω, πότε για να σε κατηγορήσω, πότε δεν θα με βρεις απέναντι σου.

Απλά φώναξε μαμά.

Δύο συλλαβές, τέσσερα γράμματα, μια λέξη, η πιο όμορφη λέξη του κόσμου.

Ακούγεται γλυκανάλατο, δεν ξέρω πότε έγινα έτσι. Μέσα σ’ ένα χρόνο κατάλαβα ότι δεν χρειάζεσαι πολλά. εν χρειάζεσαι υλικά για να είσαι ευτυχισμένος, το ακούω χρόνια τώρα, όμως τώρα το εμπέδωσα. Εσύ μου το έμαθες κι αυτό.

Μαμά πρώτη φορά

Πρώτη φορά το ένιωσα όταν σε είδα κ από τότε απλά το επιβεβαιώνω. Όπως όταν σε έβαλαν στο στήθος μου για πρώτη φορά. Όταν γέλασες για πρώτη φορά κ άκουσα το πιο όμορφο ήχο στα αυτιά μου. Όταν έβαλες τα χέρια σου γύρω από το λαιμό μου κ με αγκάλιασες κ δεν ήθελα να σε αφήσω κ τώρα αυτό. Με είπες πρώτη φορά μαμά.

Μαμά

Ποια άλλη λέξη κρύβει τόση αγάπη κ τόση ζεστασιά;

Μόλις το άκουσα ένιωσα μια ζέστη που ξεκινούσε από την καρδιά μου κ έπιασε όλο μου το κορμί από την κορυφή έως τα νύχια. Μια ζέστη κ μια λάμψη που βγήκε προς τα έξω.
Γύρισα, κοίταξα τον άντρα μου προσπαθώντας να καταλάβω αυτό ζούσε 2 μήνες τώρα που ακούει τον γιο του να τον φωνάζει μπαμπά;

15 μήνες περίμενα, καρτερούσα να το ακούσω. Δεν ξέρω αν το είπες νωρίς ή αργά, ξέρω ότι άξιζε η αναμονή. Τώρα έχω μια ολόκληρη ζωή μπροστά μου να σε ακούω να με φωνάζεις μαμά.

To be continued..

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *