Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες. Η πίεση που νιώθει μια νέα μαμά ώστε να ανταπεξέλθει στον νέο της ρόλο είναι μεγάλη.

Δεν χρειάζεται να προστεθεί περισσότερη από την τέλεια ζωή που σου παρουσιάζει η φίλη σου. Η όποια έχει κάθε μέρα μαγειρεμένο φαγητό. Το σπίτι της καθαρό και ένα σύντροφο να την βοηθάει στα πάντα στο σπίτι. Ούτε φυσικά από την influencer που η ολόσωμη φωτογραφία της στους τρεις μήνες μετά την γέννα είναι σαν να μην έχει γεννήσει ποτέ. Ή από τις φωτογραφίες του παιδικού δωματίου, το οποίο είναι σαν παραμύθι. Καταλήγεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες είτε γνωστές είτε άγνωστες.

Τι συμβαίνει όμως πίσω από τις φωτογραφίες κ τα λόγια που παρουσιάζουν μια τέλεια ζωή;

Πιθανόν να υπάρχουν δύο εκδοχές η μία είναι ότι η πραγματικότητα απέχει μίλια απ όλο αυτό που βλέπεις. Αυτό που την απασχολεί είναι η εικόνα της προς τα έξω. Έχει βάλει τον εαυτό της τόσο πολύ σε αυτό που δείχνει ώστε ίσως να πιστεύει ότι έτσι είναι η ζωή της στ΄ αλήθεια. Πιθανόν να σκέφτεται ότι αν κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα και τα άσχημα, θα πάψουν να υπάρχουν. Πολύ δύσκολο να συντηρήσεις μια τέτοια ψεύτικη εικόνα είτε στα social είτε στους οικείους σου. Το βάρος που πέφτει στις πλάτες σου είναι ασήκωτο.

Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες
Συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες

Υπάρχει όμως και η εκδοχή όπου αυτά όντως είναι πραγματικά. Όντως τις πάνε όλα καλά και τα μικροπροβλήματα που έχει φαντάζουν αστεία μπροστά στα δικά σου. Όντως έχει ένα παιδικό δωμάτιο όπου κοστίζει υπερβολικά πολύ, από τα έπιπλα έως τα πανάκριβα ξύλινα παιχνίδια τα οποία όμως έχει αγοράσει με τα δικά της χρήματα.

Δες και άλλα άρθρα στη κατηγορία “thoughts”

Ο τρόπος που θα σκεφτείς για την φίλη σου ή την οποιαδήποτε ινφλουενσερ και ο τρόπος που θα αντιδράσεις με κάποιο σχόλιο κάτω από την φωτογραφία της ή δια ζώσης δεν λέει τίποτα για αυτήν. Λέει όμως πολλά για εσένα. Και για την σχέση που έχεις εσύ με τον εαυτό σου.

Άραγε γιατί δεν μπορείς να δεχτείς με χαρά την ευτυχία και την επιτυχία του άλλου; Γιατί πρέπει να τον προσβάλλεις με ευγένεια όταν είστε πρόσωπο με πρόσωπο. Και με πολύ αγένεια όταν κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία που σου προσφέρουν τα social; Γιατί περνάς το χρόνο σου συγκρίνοντας τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες; Ο μόνος τρόπος για να σταματήσεις να νιώθεις απειλή και κατώτερος είναι να δεχτείς απλόχερα αυτά που σου έχει φέρει ζωή. Και φυσικά να πολεμήσεις να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει.

Το βασικότερο όλων να βρίσκεσαι γύρω από ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά για τον εαυτό σου. Και να ακολουθείς άτομα που παίρνεις μόνο θετικά vibes.

To be continued..

Δες επίσης: Mum shaming και σκέψεις

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *