Παραλία Κριός και Βιέννα, Παλαιόχωρα. Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και προσφέρει στους τουρίστες άφθονη φυσική ομορφιά με απόμερες ακτές και ψηλές κορυφές. Και παρόλο που υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο νησί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι παραλίες είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να εξερευνήσετε εδώ. Ειδικά αν το επισκεφθείτε άνοιξη, καλοκαίρι ακόμα κ φθινόπωρο.

Στη βόρεια Κρήτη θα βρεις τις πολυσύχναστες και πιο διάσημες παραλίες. Είναι ιδανικές για δραστήριες διακοπές, επίσης έχουν από τα πιο γνωστά beach bar που οι τιμές τόσο στα αγαθά του bar όσο κ στις ξαπλώστρες δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Αν αυτό που ψάχνεις από τις διακοπές σου είναι η ηρεμία κ η γαλήνη η νότια ακτή της Κρήτης είναι το κατάλληλο μέρος για σένα. Έχει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και μοναχικές παραλίες του νησιού.

Η Παλαιόχωρα είναι ένα χωριό περίπου 77 χιλιόμετρα από τα Χανιά, που βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο. Έχει την παραδοσιακή ατμόσφαιρα των κρητικών χωριών και μερικές καταπληκτικές παραλίες για να απολαύσετε. Η Παλαιόχωρα είναι ένας χαλαρωτικός προορισμός δημοφιλής τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Αρκετοί επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Κρήτη κάθε χρόνο συχνά επιστρέφουν και μένουν στην περιοχή. Όχι μόνο βρίσκουν το χωριό τέλειο, χαλαρωτικό μέρος για διακοπές στην Κρήτη, αλλά υπάρχουν και όμορφες οργανωμένες παραλίες με πολύ καθαρά νερά. Η Παλαιόχωρα όμως χρειάζεται ένα ολόκληρο post αφιερωμένο σε αυτή.

Παραλία Κριός και Βιέννα, Παλαιόχωρα

Τώρα θα μιλήσουμε για μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Παλαιόχωρας, τον Κριό και τη λίμνη του Κριού, γνωστή κ ως Βιέννα.

Που βρίσκεται ο Κριός;

Ο Κριός βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων κ χρειάζεται γύρω στη μιάμιση ώρα για να φτάσεις εκεί. Από την Παλαιόχωρα απέχει μόλις 10 λεπτά αφού είναι κάτι λιγότερο από 10 χιλιόμετρα.

Τι θα συναντήσεις εκεί;

Μόλις φτάσεις στο ακρωτήρι του Κριού από το οποίο έχει πάρει κ το όνομα της ή παραλία θα συναντήσεις τρεις κολπίσκους. Κ στους τρεις υπάρχει βότσαλο κ φυσικά πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.

Παραλία Κριός και Βιέννα, Παλαιόχωρα

Ο πρώτος κόλπος δεν συγκεντρώνει κόσμο καθώς είναι εκτεθειμένος στους νότιους ανέμους που συχνά χτυπούν την Παλαιόχωρα.

Παραλία Κριός και Βιέννα, Παλαιόχωρα

Στον δεύτερο κόλπο είναι κ το μέρος όπου τελειώνει ο δρόμος κ μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητο. Εκεί θα βρεις κ μια καντίνα, όπως κ ομπρέλες με ξαπλώστρες. Είναι το μέρος που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο.Η καντίνα είναι η κλασική καντίνα που θα συναντήσεις στη Κρήτη, μην περιμένεις τίποτα φοβερό αλλά είναι αξιοπρεπέστατη.

Παραλία Κριός και Βιέννα, Παλαιόχωρα

Ο τρίτος κόλπος είναι αυτός που αρέσει σε εμένα προσωπικά περισσότερο. Πρέπει να σκαρφαλώσεις κ να περάσεις πάνω από τα βράχια για να αντικρίσεις ένα μικρό κ απομονωμένο κόλπο. Και εκεί θα βρεις ομπρέλες κ ξαπλώστρες, όπως κ σκιά από τους βράχους αν θες να καθίσεις πάνω στα βότσαλα. Αυτός ο κόλπος επίσης είναι πόλος έλξης για γυμνιστές.

Λίμνη Κριού – Βιέννα

Παραλία Κριός και Βιέννα, Παλαιόχωρα

Ίσως από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κρήτης για μένα. Η πρόσβαση είναι δύσκολη καθώς μπορείτε να πάτε μόνο μέσω του μονοπατιού Ε4. Χρειάζεται να περπατήσετε για 20 με 30 λεπτά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη που σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατάτε τα πάντα, ακόμα κ ομπρέλα για σκιά αφού υπάρχει μόνο ένας κέδρος στην περιοχή.

Η παραλία βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη Βιέννα. Αυτός είναι ο λόγος που θα δεις μαρμάρινους κίονες στη παραλία όσο κ μέσα στη θάλασσα, όπως κ θραύσματα από αμφορείς.

Μονοπάτι Ε4

Η παραλία του Κριού όπως και η λίμνη Κριού ή αλλιώς Βιέννα είναι σημεία από το γνωστό ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Το μονοπάτι Ε4 έχει συνολικό μήκος 10.000 χιλιόμετρα κ ξεκινάει από την Ισπανία κ καταλήγει στη Κύπρο. Αν ξεκινήσεις από τον Κριό πρώτη στάση είναι η λίμνη Κριού – Βιέννα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. θα χρειαστείς 20 με 30 λεπτά για να τη διασχίσεις κ καλό είναι να αποφεύγεις ώρες με πολύ ήλιο κ ζέστη καθώς δεν υπάρχουν δέντρα κ σκίαση, άρα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα θα έλεγα ότι είναι απαγορευτικό. Είναι μια απόσταση που γίνεται εύκολα με παιδιά, που έχουν συνηθίσει να περπατάνε κ τους αρέσει να είναι έξω στη φύση κ να παρατηρούν.

Από τη Βιέννα συνεχίζει το μονοπάτι έως το Κεδρόδασος και έπειτα το Ελαφονήσι. Η απόσταση είναι 6,3 χιλιόμετρα κ θα χρειαστείς 1 ώρα κ 30 λεπτά για να τη διασχίσεις. Είναι πιο απαιτητική διαδρομή κ ίσως δύσκολη για παιδιά μικρής ηλικίας.

Είναι κατάλληλη παραλία για παιδιά;

Για μένα η απάντηση είναι ναι! Έχει αρκετά από αυτά που ψάχνει μια οικογένεια. Ένα από τα πιο βασικά είναι το χώρος στάθμευσης που είναι αρκετά κοντά στη παραλία. Έτσι δεν χρειάζεται ούτε να κουβαλάς πράγματα ούτε να σκέφτεσαι πως θα πας πίσω στο αυτοκίνητο αν ξεχάσεις κάτι. Από το χώρο που θα αφήσεις το αυτοκίνητο χρειάζεσαι ούτε 5 λεπτά κ έχεις φτάσει στη παραλία.

Η παραλία έχει ψιλό βότσαλο, που για όσους δεν αντέχουν την άμμο κ θέλουν αρκετή ώρα μέχρι να μαζέψουν κ να καθαρίσουν τα πάντα, εδώ δεν χρειάζεται.

Κ τέλος έχει την καντίνα για να προμηθευτείς οτιδήποτε μπορεί να έχεις ξεχάσει ή μπορεί να χρειαστείς.

Δες επίσης: Λουτρό Χανίων, ένα μικρό γραφικό ψαρoχώρι

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *