Ο ερχομός του μωρού κ οι αλλαγές στη ζωή σου. Όταν με ρωτάνε αν με ενοχλεί που μετά τον ερχομό του μωρού αλλάζει μόνο η ζωή της γυναίκας περνάνε πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Όταν έμεινα έγκυος κ με τον ερχομό του μωρού, άρχισα να νιώθω κ να βλέπω τις αλλαγές τη μία μετά την άλλη.

Εμένα άλλαξε το σώμα μου, εμένα άλλαξε η κοινωνική μου ζωή, εμένα μπήκε η δουλειά μου στον πάγο, εμένα τρελαίνουν οι ορμόνες, εγώ θα πρέπει να βγάλω από μέσα μου έναν άνθρωπο, εγώ, εγώ, εγώ.

Ο ερχομός του μωρού κ οι αλλαγές στη ζωή σου

Νευρίασα πολλές φορές, θύμωσα. Είτε με τον άντρα μου που μπορούσε απλώς να κλείσει την πόρτα κ να φύγει από το σπίτι, να πάει στην δουλειά ή να πιει ένα ποτό. Είτε με τις φίλες μου που συνέχισαν χωρίς εμένα, που ελάχιστα καταλάβαινα απ΄ αυτά που έλεγαν, που πλέον είχαν ιστορίες χωρίς εμένα. Με τους συναδέλφους μου που ξεκίνησαν κ δούλεψαν πρότζεκτ που ούτε καν είχα ακούσει.

Πιο πολύ όμως θύμωσα με εμένα γιατί η δική μου ζωή έχει αλλάξει σε σχέση με όλων των άλλων.

Η αλλαγή είναι τεράστια κ έχει έρθει για να μείνει. Δεν είναι κάτι που θα περάσει, ο ερχομός του μωρού κ οι αλλαγές στη ζωή σου είναι μόνιμο. Άργησα να το συνειδητοποιήσω, πέρασε καιρός κ ακόμα υπάρχουν στιγμές που ξεχνιέμαι.

Ο ερχομός του μωρού κ οι αλλαγές στη ζωή σου

Ανήκουν κ αυτά στις δυσκολίες τις μητρότητας μέσα στα ξενύχτια κ τις αμέτρητες ώρες θηλασμού. Υπάρχουν κ αυτά, αυτά που δεν φαίνονται όμως τα σκέφτεσαι. Που πολλές φορές δεν μπορείς να τα εξηγήσεις, όμως σε απασχολούν. Που κάνεις δεν λέει, που όλοι κάνουν σαν να μην υπάρχουν μέχρι που έρχεται η στιγμή κ τα ζεις. Τα ζεις κ νομίζεις ότι είσαι η μόνη που νιώθει έτσι, η μόνη που κάνει τέτοιες σκέψεις. Η μόνη που μέσα σε όλη την μαγεία της μητρότητας, μέσα σε όλο το ονειρεμένο παραμύθι βλέπεις κ έναν εφιάλτη.

Όλες τον ίδιο εφιάλτη βλέπουμε γιατί μέσα σε κάθε καλό υπάρχει πάντα κακό. Όσο ευτυχισμένη κ αν νιώθεις, όσο κ αν αγαπάς το παιδί σου, ξέρεις κ ξέρω κ ξέρουμε όλες ότι καμία φορά σου λείπει η παλιά σου ανεμελιά, σου λείπει το σώμα που είχες πριν, σου λείπουν τα ξενύχτια με τις φίλες σου, σου λείπει να είσαι ο εαυτός σου.

  • Δεν σημαίνει ότι είσαι αχάριστη που σκέφτεσαι έτσι
  • ούτε σημαίνει ότι δεν εκτιμάς αυτά που έχεις
  • δεν σημαίνει ότι δεν θα έκανες τα πάντα για την οικογένεια που έφτιαξες
  • δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλή μαμά

Είσαι καλή μαμά, η καλύτερη.
Κάνεις ότι μπορείς κ ακόμα παραπάνω.

To be continued..

Διάβασε εδώ: Μητρότητα και μοναξιά

You might also enjoy:

5 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *