Μητρότητα και φιλία. Άραγε πάνε μαζί αυτές οι δύο λέξεις. Υπάρχει γυναίκα που έγινε μαμά κ δεν είδε έστω μια φίλη της να απομακρύνετε;

Όλοι χαίρονται με την ανακοίνωση μιας εγκυμοσύνης, όλοι βρίσκονται δίπλα στην φίλη τους όσο είναι έγκυος, διοργανώνουν baby shower, είναι εκεί στο μαιευτήριο αγκαλιά με λουλούδια κ μπαλόνια. Μετά πας σπίτι με ένα μωρό κ τα φώτα σβήνουν. Βράζουν μέσα σου αυτά που θέλεις να πεις, όλα καινούργια, όλα άγνωστα κ εσύ να προσπαθείς να ισορροπήσεις.

Άλλαξε η ζωή σου, άλλαξε η σχέση σου με τον σύντροφο σου, άλλαξε ακόμα κ ο τρόπος που σκέφτεσαι.

Είναι μέρες που δυσκολεύεσαι πολύ, δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις, νομίζεις ότι χάνεις τα λογικά σου. Την έχεις ανάγκη πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, όμως δεν είναι εκεί. Δεν είναι πια εκεί. Προσπαθείς να θυμηθείς ποτέ μιλήσατε τελευταία φορά είναι δέκα μέρες, μπορεί κ είκοσι, μπορεί κ μήνας. Προσπαθείς, όμως νιώθεις ότι χτυπάς μια πόρτα κ δεν σου ανοίγει κανείς. Πόσο να περιμένεις στο σκαλί; Ίσως είναι ώρα να φύγεις.

Μητρότητα κ φιλία

Μητρότητα και φιλία

Θα συναντηθείτε ξανά όμως δεν θα σε κοιτάει στα μάτια. Ίσως να πείτε τα τυπικά, όμως δεν θα τις πεις όλα αυτά που σε απασχολούν, όλα αυτά που έχεις μέσα σου ένα χρόνο τώρα κ δεν μπορείς να πεις σε κανένα άλλο.
Θα γινόταν έτσι κ αλλιώς. Δεν υπάρχει πια τίποτα κοινό να σας κρατάει μαζί, αλλά ενδιαφέροντα, άλλες καταστάσεις, άλλες ζωές.

Κ όμως εσένα σου λείπει, νιώθεις πληγωμένη, θυμωμένη, μόνη. Βιώνεις ένα χωρισμό κ θα σου πάρει καιρό να ξεχάσεις.
Φταις κ εσύ, όσο περνάει ο καιρός το βλέπεις, αναγνωρίζεις τα λάθη σου κ τις ευθύνες σου.

Θα βρεθούν στο δρόμο σου άνθρωποι να σε στηρίξουν, να σε καταλαβαίνουν, να σε νιώσουν, δεν θα είναι το ίδιο, όμως δεν θα είσαι μόνη πια. Μην προσπαθήσεις να προχωρήσεις μόνη είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ακόμα κ αν σου είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον, προσπάθησε. Μην αφήνεις αυτό το βάρος μέσα σου, ούτε μην το φορτώνεις στον σύντροφο σου. Μην μπλέκεις την φιλία με την σχέση σου, είναι τελείως διαφορετικό το ένα με το άλλο.

Ο άνθρωπος είναι ον φύσει κοινωνικό. Αυτός που μπορεί να ζήσει μακριά απ’ τις ανθρώπινες κοινωνίες είναι είτε θηρίο είτε θεός.

Αριστοτέλης

To be continued..

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *