Η καλύτερη μαμά του κόσμου! Ένα βιβλίο τόσο για παιδιά όσο και για μεγάλους. Αυτό το όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο που παρουσιάζει 17 πορτρέτα μητέρων από το ζωικό βασίλειο. Ανάμεσά τους, ποια μπορεί να είναι η καλύτερη μαμά στον κόσμο;

Η μαμά αράχνη, που κυριολεκτικά θυσιάζεται για τα μικρά της; Η μαμά κούκος, που έχοντας επίγνωση των περιορισμένων δυνατοτήτων της, προτιμά να αφήνει τη φροντίδα του μωρού σε άλλους;

Σε αυτήν την τρυφερή καταγραφή της μητρότητας, μέσα από το ζωικό βασίλειο και τις άπειρες παραλλαγές του, ο Sébastien Perez παίζει με την ποίηση και το χιούμορ στους διαφορετικούς τρόπους της μητρικής αγάπης. Ο Benjamin Lacombe, από την πλευρά του, δείχνει όλο το μέγεθος του ταλέντου του σε υπέροχες, τρυφερές εικονογραφήσεις που αποκαλύπτουν τον άρρηκτο μητρικό δεσμό. Το μήνυμα προορίζεται να είναι απλό. Ένα πράγμα φαίνεται να συνδέει όλες τις μητέρες, ανεξαρτήτως είδους και ακόμη και πέρα ​​από τη βιολογία: η άνευ όρων αγάπη για τα παιδιά τους.

Για τι μας μιλούν μέσω του βιβλίου;

Ότι όλοι έχουμε μια μαμά. Μια μαμά που μας θεραπεύει όταν πληγωθούμε και μας θυμίζει να φοράμε ζεστά ρούχα όταν κάνει κρύο.

Τι είναι όμως η μητρότητα;

Μια πολύ απλή ερώτηση για την οποία όμως υπάρχουν τόσες απαντήσεις όσοι και τρόποι να μεγαλώσεις ένα παιδί. Εκτός από τη μελέτη των διαφορετικών τύπων μητρότητας στον κόσμο των ζώων, αυτό το βιβλίο μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τι περιλαμβάνει η μητρότητα, πέρα ​​από τη βιολογία.

Γιατί αυτό που μας διδάσκει η φύση με απόλυτη σαφήνεια είναι ότι δεν υπάρχει ένας μόνος τρόπος να είσαι μητέρα και ότι αυτό δεν αφορά μόνο τα θηλυκά. Όπως παράδειγμα ο ιππόκαμπος, ο πιγκουίνος κ.α.Τα αυγά του ιππόκαμπου μεταφέρονται και φέρονται στον κόσμο από τον μπαμπά. Είναι ο πατέρας πιγκουίνος που προστατεύει και μεγαλώνει τους νεοσσούς την πρώτη εβδομάδα. Η βιολογική μητέρα ορισμένων πουλιών δεν θα είναι αυτή που θα τα μεγαλώσει, αλλά θα αφήσει αυτό το καθήκον σε μια άλλη μητέρα, την οποία θεωρεί πιο ικανή από αυτήν.

Η καλύτερη μαμά του κόσμου

Επομένως, είμαστε πολύ μακριά από τις ιδέες ή τις προκαταλήψεις που συχνά συνδέονται με το να είσαι μητέρα. Μέσα από το πρίσμα της μητρότητας στον κόσμο των ζώων, στόχος αυτού του κειμένου είναι επίσης να μάθουμε περισσότερα για τα όντα που μας περιβάλλουν, από την ελαφίνα μέχρι την αράχνη.

Ποιοι είναι αυτοί? Πώς ζουν; Και, φυσικά, πώς φροντίζουν τους απογόνους τους;

Οι δημιουργοί του βιβλίου

Benjamin Lacombe

Η καλύτερη μαμά του κόσμου

Ο Benjamin Lacombe γεννήθηκε στο Παρίσι το 1982, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο σε ηλικία μόλις είκοσι ετών. Μετά την αποφοίτησή του από την École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι (ENSAD), κυκλοφόρησε το πρώτο του παιδικό βιβλίο το Cherry and Olive. Έκανε ο ίδιος την εικονογράφηση και τη συγγραφή. Το Cherry and Olive συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Time ανάμεσα στα δέκα καλύτερα παιδικά βιβλία του 2007 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι ο δημιουργός περισσότερων απο 40 παιδικών βιβλίων όπως η σειρά “Το γατόνι…“, “Σύναξη Μαγισσών“, “Μπάμπι”, “Μαντάμ Μπατερφλάι” και άλλα..

Εκθέτει τακτικά τη δουλειά του σε αναγνωρισμένες διεθνείς γκαλερί όπως Ad Hoc Art στη Νέα Υόρκη, Dorothy Circus στη Ρώμη, Maruzen στο Τόκιο, Nucleus στη Καλιφόρνια και Daniel Maghen στο Παρίσι, μεταξύ άλλων.

Όπως λέει ο ίδιος:

Πάντα ήθελα να μοιραστώ το σύμπαν μου με κοινό από όλο τον κόσμο: ένα ποιητικό και ονειρικό σύμπαν εμποτισμένο με πολλές αναφορές.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες και με σχεδόν τρία εκατομμύρια πωλήσεις βιβλίων, είναι ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρισμένους εικονογράφους σήμερα.

Sébastien Perez

Η καλύτερη μαμά του κόσμου

Ο Sébastien Perez γεννήθηκε στο Μπωβαί, το 1975, είναι συγγραφέας και σήμερα ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Το 2007 δημοσίευσε το πρώτο του νεανικό βιβλίο, Destinos perrunos.

Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους Γάλλους εικονογράφους. Με τον Benjamin Lacombe έχουν δημιουργήσει τα βιβλία “Το γατόνι…“, “Frida”, “Σύναξη Μαγισσών“.

Έχει επίσης δημιουργήσει έργα με εικονογράφους όπως ο Etienne Friess, ο Marco Mazzoni και η Justine Brax.

Το παιδικό βιβλίο που δημιούργησε με την Justine Brax κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο “Ο τελευταίος λύκος

Αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο, ο Sébastien Perez έχει λάβει δύο φορές βραβεία για τα βιβλία Frida και El herbario de las hadas.

Βρες το βιβλίο “Η καλύτερη μαμά του κόσμου” εδώ!

Δες εδώ και άλλες προτάσεις για παιδικά βιβλία!

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *