Εγκυμοσύνη και σκέψεις. Ένας χρόνος έχει περάσει από την εγκυμοσύνη και τη γέννα. Ο πιο διαφορετικός χρόνος της ζωής μου όπου ήρθαν πραγματικά τα πάνω κάτω. Και οι σκέψεις που γυρνάνε στο μυαλό μου ατελείωτες.


Προσπαθώντας να θυμηθώ την εγκυμοσύνη αδυνατώ. Μου έρχονται στο μυαλό μόνο εικόνες και σκέψεις απ΄ εκείνη την περίοδο. Πραγματικά θυμάμαι έντονα το αίσθημα δυσφορίας του τελευταίου μήνα, την ανυπομονησία να συναντήσω το μωρό μου από κοντά, να το κρατήσω αγκαλιά, να το φροντίσω, να δω πως μοιάζει. Ίσως η εγκυμοσύνη και η σκέψεις πηγαίνουν πακέτο.


Όμως τον εαυτό μου έγκυο δεν μπορώ να τον θυμηθώ. Άραγε πως ήμουν με την κοιλιά; Πως έκανα μπάνιο; Πως κοιμόμουν; Και πως έκανα δουλειές; Τίποτα. Κάπου διάβασα ότι είναι αντίδραση του οργανισμού μας, ξεχνάει την περίοδο της εγκυμοσύνης ώστε να ξαναμπείς στην διαδικασία. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά για κάποιο λόγο μου φαίνεται λογικό.

Εγκυμοσύνη και σκέψεις
Εγκυμοσύνη και σκέψεις

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου άρεσε καθόλου να είμαι έγκυος. Αν και είχα μια σχετικά εύκολη εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα κ απρόοπτα, ψυχολογικά όμως δυσκολεύτηκα αρκετά, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο όπου είχα αϋπνίες, δεν βολευόμουν πουθενά, κουραζόμουν με το παραμικρό.

Δες και άλλες σκέψεις για τη μητρότητα εδώ

Μια πολύ δύσκολη περίοδος για τις περισσότερες, βαδίζεις σε τόσο άγνωστα μονοπάτια. Όσες ιστορίες και να έχεις ακούσει όταν το ζεις είναι τόσο διαφορετικό. Δεν ξυπνάει αυτόματα μόλις μάθεις ότι είσαι έγκυος το μητρικό φίλτρο. Ίσως να μην το νιώσεις και καθ’ όλη την διάρκεια της.


Νιώθεις ένα περίεργο συναίσθημα που μοιράζεσαι το σώμα σου με κάποιον άλλο. Βέβαια θαυμάζεις το σώμα σου που έχει τόση δύναμη ώστε να δημιουργήσει και να μεγαλώσει μια ανθρώπινη ζωή. Όμως το χειρότερο απ’ όλα είναι η αγωνία και ο φόβος που νιώθεις κάθε φορά που περιμένεις αποτελέσματα εξετάσεων, μέχρι να μάθεις ότι αυτός ο άγνωστος μέχρι στιγμής άνθρωπος είναι υγιέστατος. Πόσες αρνητικές σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου μια τόσο ευαίσθητη περίοδο. ΑΜΈΤΡΗΤΕΣ. Το τέλος αυτού του δρόμου είναι η γέννα, η οποία φυσικά είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι διαφορετική για τον καθένα. Μακάρι να το ζήσουν όσοι το επιθυμούν γιατί είναι μια εμπειρία ζωής από μόνη της, σου δείχνει πολλές διαφορετικές πλευρές του εαυτού σου. Σε κάνει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Πραγματικά σε ολοκληρώνει. Και στο τέλος μαζί με το μωρό σου ξαναγεννιέσαι και εσύ.

Γιατί για κάθε μωρο που γεννιέται, μαζί του γεννιέται και μια μάνα.

To be continued..

Δες επίσης:”Ο ερχομός του μωρού κ οι αλλαγές στη ζωή σου”

You might also enjoy:

4 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *