Όταν μένεις έγκυος αρχίζεις να σκέφτεσαι την στιγμή της γέννας από το πρώτο λεπτό. Όσο περνάει ο καιρός κ πιο έντονα. Η γέννα και σκέψεις που τριγυρίζουν στο μυαλό σου είναι πολλές. Προσπαθείς να σχεδιάσεις στο μυαλό σου κάθε λεπτό σύμφωνα με αυτά που σου λένε στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού κ στις άπειρες ιστορίες που θα ακούσεις από τους γύρω σου. Πιστεύεις κ έχεις ανάγκη να πιστέψεις ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, πιστεύεις ότι έχεις προετοιμαστεί στο έπακρο κ απλά περιμένεις να έρθει εκείνη η στιγμή.

Τι γίνετε όμως όταν τίποτα δεν πάει όπως το περίμενες;

Όταν κανείς από το ιατρικό προσωπικό δεν σου δείχνει την παραμικρή ενσυναίσθηση που χρειάζεσαι. Κ όταν σε υποβάλουν σε τεχνικές ξεπερασμένες κ επικίνδυνες, όταν σε οδηγούν σε αναίτια καισαρική, όταν σε αφήνουν να υποφέρεις 24ωρα, όταν μετά που θα γεννήσεις βλέπεις το μωρό σου μετά από ώρες;

Όταν σου κλέβουν μια από τις πιο όμορφες κ σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Κ στη θέση της βάζουν μια πληγή στην ψυχή σου που προσπαθείς καιρό για να επουλωθεί;

Γέννα και σκέψεις

Γέννα και σκέψεις

Είναι φυσιολογικό κ απόλυτα κατανοητό να νιώθεις θυμό κ στεναχώρια. Να κάνεις μήνες μέχρι να καταφέρεις να πας το μυαλό σου σε εκείνες τις στιγμές. Να τριγυρίσουν στη γέννα οι σκέψεις σου. Ώστε να μην μπορείς να ζήσεις με τις συνέπειες που είχαν όλοι οι λάθος χειρισμοί κ οι λάθος αποφάσεις που άλλοι πήραν για σένα.

Μπορείς να νιώθεις θλίψη για την γέννα που σχεδίασες, ονειρεύτηκες αλλά τελικά δεν είχες.

Δεν είσαι η μόνη, δυστυχώς συμβαίνει πιο συχνά απ’ όσο νομίζεις. Πονάει πολλές από εμάς αυτή η πληγή που έχεις κ εσύ. Προσπαθούμε πολλές να την κλείσουμε κ να κρατήσουμε μόνο τα θετικά από την ημέρα που άλλαξε η ζωή μας.

Να μείνει μόνο η πρώτη φορά που άκουσες το κλάμα του μωρού σου, η πρώτη φορά που το πήρες αγκαλιά, το βλέμμα του συντρόφου σου όταν σου κρατούσε το χέρι, η στιγμή που ακούμπησαν στο στήθος σου το μωρό σου, αυτό το μωρό που κουβαλούσες 9 μήνες κ ήρθε η ώρα που θα το δεις κ το αγκαλιάσεις.

Να είσαι περήφανη γι’ αυτό που κατάφερες, ήσουν δυνατή, άντεξες πολλά, πάλεψες κ τα κατάφερες να φέρεις το μωρό σου στον κόσμο, κατάφερες να του δώσεις ζωή.

Ας ενημερωθούμε σωστά, επειδή κάτι λειτουργεί έτσι δεκαετίες τώρα, δεν σημαίνει ότι είναι κ σωστό. Ας επιλέξουμε κ ας απαιτήσουμε το καλύτερο για εμάς κ το μωρό μας. Το αξίζουμε.

To be continued..

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *