Αγάπη και σκέψεις. Θα έρθουν στιγμές που θα τσακωθείς, που θα πεις κ θα ακούσεις λόγια σκληρά, που θα έχεις πραγματικά κουραστεί, που δεν θα έχεις άλλη υπομονή κ το μόνο που θα εχει μείνει, θα είναι η αγάπη.

Όμως την αγάπη δεν μπορείς να την πιάσεις, να την δεις με τα μάτια σου. Είναι άυλη κ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι είναι εκεί, θα πρέπει απλά να πιστέψεις ότι υπάρχει για να συνεχισεις.

Κ όταν καταλαγιάσουν τα νεύρα, ο θυμός, η απογοήτευση, θα τη δεις να ξεπροβάλλει σιγά σιγά κ θα γεμίζει τη καρδιά σου. Κ ας είχε κρυφτεί για λίγο, κ ας την είχες κρύψει εσύ η ίδια θα βρει μια χαραμάδα κ θα βγεί. Αν υπάρχει, αν όντως είναι εκεί.

Θα αναρωτηθείς  καποιες φορές αν φτάνει η αγάπη για να γιατρέψει, για να προχωρήσουμε, για να ξεχάσουμε; Κ αν φτάνει για τώρα, θα φτάνει για παντα;

Αγάπη και σκέψεις

Φτάνει η αγάπη για όλα αυτά κ ακόμα, παραπάνω αρκεί να την αφήσεις, αρκεί να την πιστέψεις, αρκεί να υπάρχει.

Γιατί αν υπάρχει τη νιώθεις κ τη βλέπεις καθημερινά στις πιο μικρές πράξεις, στις πιο συνηθισμένες στιγμές όπως όταν κοιτάς το παιδί σου να κοιμάται. Ή όταν το κοιτάς να γελάει μαζί με το μπαμπά του, όταν μετά από μια γεμάτη, κουραστική μέρα ξαπλώνεις στο κρεββάτι κ σε αγκαλιάζει ο άντρας σου. Την ημέρα που γυρνάς στο πατρικό σου κ η μαμά σου έχει φτιάξει το αγαπημένο σου φαΐ αυτό που η μυρωδιά του σε γυρίζει στη παιδική σου ηλικία. Όταν κοιτάς ένα ζευγάρι από παιδιά στην εφηβεία να φλερτάρουν ή ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να κρατιούνται χέρι με χέρι, όταν βλέπεις τους φίλους σου χαρούμενους.
Κ πάνω απ όλα όταν το λες κ το δείχνεις στους γύρω σου κ στον εαυτό σου.

Αγάπη και σκέψεις

Αγάπη και σκέψεις

Όταν γεννας κ περνάει αρκετός καιρός που δεν νιώθεις ο εαυτός σου. Όταν θηλάζεις κ κρέμεται από το στήθος σου ένα μωρό ατελιωτες ώρες, δεν θες να σε κουμπησει άλλος άνθρωπος. Μετά από μια γεμάτη ημέρα από αγκαλιές, τρέξιμο, κούραση, δουλειά, νοικοκυριό θέλεις απλά να κοιτάς το ταβάνι. Όταν έχεις τοσες ιδιότητες οσες μια σύγχρονη γυναίκα δυστυχώς αυτή που μένει πίσω είναι αναγκαστικά αυτή της συζύγου.

Όλα τ άλλα δεν γίνεται να μείνουν πίσω γιατί διεκδικούν την προσοχή σου συνεχώς κ χρειάζονται τόσο χρονο που στο τέλος δεν σου μένει για κάτι άλλο.

Πως μπορείς να το εξηγήσεις όμως αυτό στο σύντροφο σου;

Όταν ακόμα κ εσύ η ίδια δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί συμβαίνει, όταν ακόμα κ εσύ νιώθεις τύψεις που δεν έχεις το κουράγιο, όταν αισθάνεσαι ότι τον πληγώνεις. Όταν σε ρωτάει γιατί κ νιώθεις ακόμα μεγαλύτερες τύψεις.

Δεν είσαι η μόνη που αισθάνεται έτσι, μπορεί να νιώθεις μόνη όμως δεν είσαι.

Είμαστε αρκετές εκεί έξω που βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση, που το μυαλό μας το απασχολούν οι ίδιες σκέψεις, που νιώθουμε τις ίδιες τύψεις.

Όμως δεν θα έπρεπε γιατί είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι κάποιες μέρες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα γι αυτό, πρέπει να καταλάβεις γιατί συμβαίνει. Να το δεχτείς κ να το εξηγήσεις στον άνθρωπο σου.

Απλά, με δικά σου λόγια όπως ακριβώς το νιώθεις. Να ανοίξεις την καρδιά σου κ από εκεί κ πέρα οφείλει να σε καταλαβει κ να σε δεχτεί όπως είσαι.

Μην περιμένεις να γίνει η σχέση σου όπως παλιά, όπως πριν το παιδί γιατί το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα ξαναγυρίσει εκεί.

Τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα, νέες καταστάσεις να αντιμετωπίσεις, νέα πρόσωπα, μια νέα εντελώς διαφορετική σχέση από τη προηγούμενη. Ακόμα κ εσύ είσαι διαφορετική, έχεις αλλάξει μέσα σε όλα αυτά, το ίδιο κ ο σύντροφος σου.

Προσπαθήστε μαζί να βρείτε νέους τρόπους να έρθετε κοντά, να βρείτε πιο πολλή δύναμη να στηρίξετε ο ένας τον άλλο, να βρείτε νέες συνήθειες, νέες σταθερές.

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *