Μητρότητα και μοναξιά : δύο λέξεις που συνδέονται τοσο πολύ κ μόνο όταν γίνεις μητέρα καταλαβαίνεις το πώς και πόσο πολύ! Πως γίνετε να είσαι γύρω από τόσα άτομα, να φροντίζεις τόσο άτομα και πάλι να νιώθεις μόνη; Να νιώθεις αυτή τη μοναξιά που συνοδεύει τη μητρότητα να σε πνίγει.

Ποιος όμως να σε καταλάβει? Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μιλήσεις?

Αν μιλήσεις σε κάποιον και αν ζητήσεις βοήθεια, δεν σημαίνει ότι έχεις αποτύχει. Δεν σημαίνει ότι δεν στάθηκες στο ύψος τον περιστάσεων. Με άλλα λόγια απλά χρειάστηκες για λίγο και εσύ έναν ώμο όπως χρειάζεται το παιδί σου όταν χτυπάει, ο σύντροφος σου όταν έχει μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, η φίλη σου όταν είχε ένα οικογενειακό πρόβλημα.

Μητρότητα και μοναξιά

Μητρότητα και μοναξιά : Δεν χρειάζεται να είσαι εσύ η δυνατή.

Δεν θα σε δουν με άλλα μάτια αν τους πεις τι σε προβληματίζει. Ξέρω δεν θα καταλάβουν. Ποιος να σε καταλάβει; Εξάλλου κάποια πράγματα που σκέφτονται οι μητέρες δεν λέγονται. Ίσως κανείς δεν είναι έτοιμος να γίνει ακροατής στις αλήθειες της μητρότητας. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Είναι σκέψεις που δεν το περίμενες ούτε εσύ ότι θα έχεις. Όμως της κάνεις, όλες τις κάνουμε. Μην ντρέπεσαι.

Αν σε κατακλύζουν κακές σκέψεις ζητά βοήθεια, καλύτερα από επαγγελματία.

Ωστόσο αν καμία φορά σκεφτείς ότι θα ήθελες μια μέρα μόνο για σένα ή κλείστηκες στο μπάνιο για να αποφύγεις για λίγο το παιδί. Ίσως σου λείπει η παλιά σου ανεμελιά και ότι απλά έπαιρνες τα κλειδιά και έφευγες από το σπίτι. Βλέπεις το σπίτι σου να μετατρέπεται σε παιδότοπο. Αισθάνεσαι ότι μετά από 9 μήνες εγκυμοσύνη και αμέτρητους μήνες θηλασμού το σώμα σου δεν σου ανήκει ακόμα. Νιώθεις ότι έχεις παραμελήσει τον σύντροφο σου. Νιώθεις ότι αφού κοιμήθηκαν όλοι και επιτέλους επικρατεί ησυχία εσύ θέλεις κάτσεις στον καναπέ με το κινητό, ενώ σε κυριεύει η μοναξιά.

Διάβασε και άρθρα στην κατηγορία “thoughts”

Μην αισθάνεσαι ντροπή

Όλα αυτά είναι φυσιολογικό να παίρνανε από το μυαλό σου, οι αλλαγές και οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες για να τις διαχειριστείς μέσα σε 6 μήνες ή ένα χρόνο. Εξαρτώνται πολλά από σένα πια. Το πιο σημαντικό είναι ένα ανθρωπάκι το οποίο έχει έρθει τελείως αβοήθητο και περιμένει από σένα για να επιβιώσει. Όμως εξίσου σημαντική είσαι και εσύ. Επομένως για να δουλέψουν όλα αυτά και για να τα καταφέρεις πρέπει πάνω απ’όλα να φροντίσεις και εσένα. Μην ξεχασεις τον εαυτό σου. Φρόντισε τον, περιποιήσου τον και εσωτερικά και εξωτερικά. Και το πιο σημαντικό δώσε χρόνο ώστε να προσαρμοστείς στις αλλαγές που έφερε στη ζωή σου η μητρότητα.

Η ζωή σου έχει αλλάξει προς το καλύτερο, έχει ομορφύνει με μια διαφορετική ομορφιά που δεν ήξερες ότι υπάρχει μέχρι τώρα. Απόλαυσε την ακόμα και αν συνοδεύεται από μοναξιά κάποιες φόρες.

Δεν ξέρω αν αυτή η μοναξιά της μητρότητας σε εγκαταλείψει ποτέ, αυτό που ξέρω είναι ότι μπορεί να νιώθεις έτσι ακόμα και αν περιτριγυρίζεσαι συνεχώς από κάποιον και οι ώρες που μένεις όντως μόνη να είναι ελάχιστες μέσα στην ημέρα. Άλλωστε όσο οξύμωρο και αν σου ακούγεται δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη.

To be continued..

Διάβασε εδώ: Ο ερχομός του μωρού κ οι αλλαγές στη ζωή σου

You might also enjoy:

4 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *