Το sensory play / αισθητηριακό παιχνίδι, ειδικά εισάγοντας νέες υφές όπως το slime από σπόρους chia, ενθαρρύνει την εξερεύνηση και κάνει το παιδί να δημιουργεί πιο θετικές αναμνήσεις και συνδέσεις με νέες εμπειρίες. Επίσης, είναι καταπραϋντικό για τα παιδιά και χρησιμοποιείται συχνά στην παιγνιοθεραπεία για αυτόν τον λόγο.

Γιατί όμως να επιλέξεις το slime για sensory play;

  • Σε πολλά παιδιά το slime έχει μια ηρεμιστική ιδιότητα. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και να συμβάλει σε καλύτερη διάθεση.
  • Το slime βοηθά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με όλες σχεδόν τις αισθήσεις: εστιάζουν στο πώς το αισθάνονται στα χέρια τους, τους ήχους, την εμφάνιση και τις μυρωδιές του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη αυτογνωσία, καθώς και σε επίγνωση του κόσμου γύρω τους.
  • Το slime λοιπόν, είναι ένα sensory play που μπορεί να βοηθήσει με τις λεπτές κινητικές δεξιότητες. Η ενασχόληση με αυτή τη δραστηριότητα απαιτεί τη χρήση των χεριών και των ματιών του παιδιού, είναι εύκολα εύπλαστο και είναι ένας διασκεδαστικός και καινοτόμος τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να εξασκήσουν τη δύναμη, τον έλεγχο της λεπτής κινητικότητας και την επιδεξιότητα.

Το sensory play με slime από σπόρους chia, έχει μοναδική υφή και είναι απολύτως ασφαλές και κυρίως μη τοξικό για παιχνίδι ακόμα και για μωρά, σε αντίθεση με αυτά του εμπορίου.

Δες και άλλες ιδέες για sensory play/αισθητηριακό παιχνίδι εδώ!

Συνταγή για sensory play με σπόρους chia

Τι θα χρειαστεί:

  • μισή κούπα σπόρους chia
  • μιάμιση κούπα νερό
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • μιάμιση κούπα κορν φλαουρ

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο. Ξεκινάμε βάζοντας τους σπόρους chia, το νερό κ το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μπολ κ ανακατεύουμε καλά. Έπειτα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κ το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.


Βήμα 2ο. Την επόμενη μέρα προσθέτεις στο μπολ το κορν φλαουρ κ ανακατεύεις καλά. Η αναλογία είναι 3 προς 1, δηλαδή για 1 κούπα chia χρειαζόμαστε 3 κούπες κορν φλαουρ, παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις όσο κορν φλαουρ θες ώστε να έχει τη σύσταση που σου αρέσει.


Είναι έτοιμο!

Βάζεις ότι παιχνίδια κ οποία εργαλεία επιθυμείς κ αρχίζει το παιχνίδι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μινιατούρες από ζώα της φάρμας αν επιλέξεις το πράσινο χρώμα στο slime ή ζώα της ζούγκλας.

Καλή διασκέδαση!

Δες επίσης: “Sensory play με χιόνι”

You might also enjoy:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *