Ακριβώς όπως τα παιδιά ελκύονται στο παιχνίδι με το νερό, έτσι μπορούν επίσης να έλκονται και να γοητεύονται από τις σαπουνόφουσκες στο νερό. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά το απλό παιχνίδι με σαπουνάδα για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι εύκολο στη κατασκευή, διασκεδαστικό για παρακολούθηση και εξαιρετικό για τις ανάγκες της αισθητηριακής ανάπτυξης.

Κάθε φορά που έχουμε αφρό από σαπούνι στο μπάνιο ή φυσαλίδες στον νεροχύτη της κουζίνας τα παιδιά είναι εκεί με ανοιχτά  μάτια και τα χέρια απλωμένα για να ακουμπήσουν. Λατρεύουν την υφή της σαπουνάδας, ειδικά των φυσαλίδων που αφρίζουν και αφρίζουν στο νερό.

Επιτέλους ήρθε ο καιρός που είναι κατάλληλος για τέτοιες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Μπορούμε να βγούμε στα μπαλκόνια, στην αυλή κ να παίξουμε οποιοδήποτε αισθητηριακό παιχνίδι. Το sensory play με σαπουνάδα είναι ένα από τα πιο κατάλληλα αφού εκτός το ότι είναι εύκολο να φτιαχτεί, είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά. Κ τέλος το πιο εύκολο να καθαριστεί με νερό. Μέσα σε λίγη ώρα θα είναι σα να μην έχει συμβεί.

Τα οφέλη του sensory play

Ιδανικό για να κάνουν μαζί τα αδέρφια.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες ιδέες παιχνιδιού που μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας μαζί. Επειδή είναι δεν υπάρχουν κανόνες για το τι πρέπει να γίνει. Τα παιδιά μπορούν να είναι όσο δημιουργικά θέλουν!

Ανάπτυξη λόγου, ακοής και γλώσσας

Όταν τα παιδιά παίζουν με τον αφρό, τους δημιουργείται μια υπέροχη ευκαιρία να εξασκήσουν την ανάπτυξη του λόγου, της ακοής και της γλώσσας τους. Τα παιδιά θα είναι πρόθυμα και φυσικά θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικες λέξεις κ περιγραφές για το τι βλέπουν κ τι συμβαίνει. Η γλώσσα μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται όταν οι συνομιλίες στρέφονται στην περιγραφή των φυσαλίδων και της εμφάνισης και της αίσθησης τους.

Αισθητηριακή και σωματική επίγνωση

Η σαπουνάδα μπορεί να προσφέρει σε ένα παιδί ατελείωτους λόγους για να μάθει περισσότερα για το σώμα του και πώς κινείται και αισθάνεται. Ο γιος μου, ηλικίας 2 ετών, ενδιαφερόταν ιδιαίτερα να δει τις φυσαλίδες στο χέρι της και πώς αυτές θα γλιστρούσαν πάνω-κάτω κατά μήκος του δέρματός της.

Πως να φτιάξεις ένα sensory play με σαπουνάδα;

Sensory play με σαπουνάδα

Υλικά:

Εκτέλεση: Χτυπάμε το νερό με το σαπούνι κ το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ο αφρός. Κ είναι έτοιμο! Φτιάχνουμε όσα διαφορετικά χρώματα θέλουμε κ τα βάζουμε μέσα στη λεκάνη. Δίνουμε στο παιδί τη λεκάνη μαζί με τα παιχνίδια που έχουμε επιλέξει κ αρχίζει η διασκέδαση!

Αυτή η δραστηριότητα τράβηξε την προσοχή του για περισσότερα από 30 λεπτά! Τον κοιτούσα ενώ έπαιζε κ φυσικά χάρηκα να τον βλέπω να παίζει χαρούμενος κ να λερώνεται.

Στο τέλος τα πάντα μαζεύτηκαν γρήγορα και ξεπλύθηκαν εύκολα. Τελικά, είναι απλώς σαπούνι και νερό! Δοκιμάστε το sensory play με σαπουνάδα κάποιο απόγευμα που δεν έχετε πώς να περάσει η ώρα. Ή δεν έχετε προγραμματίσει να πάτε κάπου. Σίγουρα θα το διασκεδάσει το παιδί κ η ώρα θα περάσει ευχάριστα χωρίς να το καταλάβετε.

Δες εδώ κ άλλες δραστηριότητες για sensory play! Sensory play / αισθητηριακό παιχνίδι

You might also enjoy:

2 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *