Το Μαράθι αποτελεί μια από τις ιδανικές παραλίες για παιδιά. Βρίσκεται αρκετά κοντά στα Χανιά σε μια απόσταση 18 χιλιομέτρων την οποία θα χρειαστείς γύρω άρα 30 λεπτά για να φτάσεις. Βρίσκεται στην περιοχή του Ακρωτηρίου όπου είναι κ το αεροδρόμιο των Χανίων.

Τι θα δεις στο Μαράθι;

Μόλις φτάσεις θα δεις μπροστά σου δύο παραλίες με λεπτόκοκκη άμμο. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα κ πεντακάθαρα κ αρκετά ρηχά στην αρχή πράγμα που την κάνει αρκετά δημοφιλή σε οικογένειες με παιδιά.

Τις δύο αυτές παραλίες τις χωρίζει ένα μικρό λιμανάκι. Κ στις δύο θα βρείτε ομπρέλες κ ξαπλώστρες αλλά κ χώρο για να βάλετε τη δική σας ομπρέλα αν αυτό θέλετε. Υπάρχουν επίσης ταβέρνες κ καφέ ακριβώς πάνω από τη παραλία ώστε να μην χρειάζεται να απομακρύνεστε κ να περπατάτε.

Υπάρχει χώρος στάθμευσης;

Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι ότι υπάρχει αρκετά μεγάλος χώρος στάθμευσης κοντά στη παραλία, ο οποίος είναι δωρεάν. Κάτι πολύ σημαντικό για όσους έχουν παιδιά! Είναι η ιδανική παραλία για όσους δεν θέλουν να ταλαιπωρηθουν κ απλά θέλουν να πάνε κάπου κ να απολαύσουν το μπάνιο τους κ το φαγητό.

Τι βρίσκεται εκεί κοντά;

Η θέα που σου προσφέρει το Μαράθι είναι συγκλονιστική. Ακριβώς απέναντι από τη παραλία υπάρχει ένα νησάκι όπου μπορείς να πας ακόμα κ κολυμπώντας αφού βρίσκεται σε απόσταση μόλις 500 μέτρων. Εκεί θα βρεις μάλιστα ένα μικρό πευκοδάσος.

Στα δεξιά της παραλίας φαίνονται τα Λευκά όρη, μάλιστα ανάλογα την εποχή που θα πας μπορεί να έχουν ακόμη χιόνια. Η εικόνα να είσαι στη παραλία κ να βλέπεις απέναντι το βουνό με τα χιόνια είναι μαγευτική κ είναι ένας λόγος που η Κρήτη είναι τόσο όμορφη. Η διαφορετικές εικόνες που συνδυάζει σε αρκετά μικρή απόσταση.

Κρήτη ηλιόλουστο νησί

με τσι ακρογιαλιές σου,

όλος ο κόσμος χαίρεται

σαν βλέπει τσ’ ομορφιές σου.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις εκεί κοντά στο Μαράθι;

Άλλες παραλίες εξίσου ωραίες που υπάρχουν κοντά στο Μαράθι είναι το Λουτράκι, σε απόσταση μόλις 6 λεπτών. Κ η δημοφιλής παραλία Σεϊτάν Λιμάνι, πρόκειται για μια αρκετά δύσβατη περιοχή. Αλλά μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις κ μια παραλία που πρέπει να δεις από κοντά.

Δες επίσης: Λουτρό Χανίων, ένα μικρό γραφικό ψαρoχώρι

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *