Αν ψάχνεις το ιδανικό μέρος για διακοπές με παιδιά στην Κρήτη, αυτό είναι το Λουτρό, Χανίων. Για παιδιά κάθε ηλικίας, για να χαλαρώσεις, για να κάνεις μπάνιο, για να κάνεις πεζοπορία, για να φας καλό φαγητό, για να ηρεμήσεις, για να μην ακούσεις αυτοκίνητο για όσο θα κρατήσει η διαμονή σου εκεί. 

Που βρίσκεται το Λουτρό; Και πώς να πας.

Το Λουτρό βρίσκεται κοντά στη Χώρα Σφακίων κ για να πας υπάρχουν δύο τρόποι. 
Ο πρώτος είναι με πεζοπορία από το μονοπάτι Ε4 η διαδρομή είναι 7 χιλιόμετρα κ διαρκεί 2.30 ώρες όμως έχει αρκετά επικίνδυνα σημεία κ δεν συστήνεται για υψοφοβικούς κ μικρά παιδιά.

Ο δεύτερος τρόπος είναι από τη θάλασσα. Το πλοίο της γραμμής αναχωρεί από το λιμάνι των Σφακίων καθημερινά κ με αρκετά δρομολόγια μπορείς να τα βρεις εδώ. Το εισιτήριο κοστίζει 6€ κ η διαδρομή διαρκεί 15 λεπτά. Αν δεν θες να περιμένεις το πλοίο μπορείς επίσης να πάρεις θαλάσσιο ταξί, θα βρεις στο λιμάνι των Σφακίων αρκετά. 

Τι θα βρεις εκεί;

Μόλις φτάσεις θα βρεθείς στο ξενοδοχείο σου το πολύ σε 15 λεπτά αφού τόσο κάνεις να περπατήσεις από τη μια μεριά του κόλπου στην άλλη. Έπειτα μπορείς να απολαύσεις τη θέα, τη θάλασσα κ το φαγητό. Υπάρχουν δύο παραλίες στο Λουτρό κ οι δύο με βότσαλο κ γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά. Όπως και ένα μίνι μάρκετ για να αγοράσεις οτιδήποτε χρειαστείς.

Τι να κάνεις εκεί;

Αν είσαι τύπος που βαριέσαι να κάθεσαι κ θες κ λίγη περιπέτεια, εξερεύνηση κ έχεις όρεξη για περπάτημα το Λουτρό ενδείκνυνται κ γι’ αυτό. 

Δες και άλλα άρθρα για την Κρήτη εδώ..

Κούλε Λουτρού

Μπορείς να να ανέβεις το ύψωμα κ σε μόλις 10 λεπτά να βρεθείς στον Κουλέ του Λουτρού. Είναι ένα τούρκικο φρούριο από το 19ο αιώνα. O Κουλές του Λουτρού είναι ένας από τους λίγους κρητικούς κουλέδες που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. 


Μπορείς επίσης, να επισκεφθείς τις τριγύρω παραλίες είτε από το μονοπάτι με πεζοπορία είτε με καραβάκι από το Λουτρό. Τα Μάρμαρα, τα Γλυκά Νερά, ο Λύκος, ο Φοίνικας είναι κάποιες από τις κοντινές κ πανέμορφες παραλίες που μπορείς να δεις. 


Το Λουτρό αξίζει μια επίσκεψη είτε έρθεις για μια μέρα είτε παραπάνω. Θα το χαρείς τόσο εσύ όσο και τα παιδιά και το βασικότερο χωρίς να ανησυχείς. Όλα είναι στα πόδια σου. Ηρέμησε και απόλαυσε το.

Αν μη τι άλλο το Λουτρό είναι ένα μέρος της Κρήτης που αξίζει να επισκεφθείς έστω κ μια φορά..

Δες επίσης: “Παραλία Κριός και Βιέννα, Παλαιόχωρα”

You might also enjoy:

3 Comments

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *