Το πρώτο πρότυπο γυναικείας φιγούρας, το πρώτο δείγμα του τι εστί γυναίκα για τα παιδιά μας είμαστε εμείς οι ίδιες. Ας τους δείξουμε ότι οι γυναίκες είναι ανεξάρτητες, δυναμικές, υπεύθυνες για την ίδια τους τη ζωή. Γίνε το γυναικείο πρότυπο που δεν είχες κ θα ήθελες να έχουν τα παιδιά σου.

Είτε το μωρό σου είναι αγόρι είτε κορίτσι μόνο καλό θα του κάνει να έχει ένα τέτοιο πρότυπο γυναίκας.
Τα παιδιά παραδειγματίζονται από εμάς πολύ περισσότερο από αυτά που βλέπουν πάρα από αυτά που τους λέμε.

Αν λοιπόν το μωρό μας είναι κορίτσι θα πάρει από εμάς πολλά κομμάτια που θα σχηματίσουν την γυναίκα που θα γίνει αύριο. Οφείλουμε να τις δείξουμε να έχει φωνή και να διεκδικεί τα θέλω της. Όπως και πως να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε ότι κ αν συμβεί. Να μάθει να αγαπά και να συναισθάνεται τις άλλες γυναίκες και όχι να τις βλέπει ανταγωνιστικά. Γίνε εσύ το γυναικείο της πρότυπο.

Δες και άλλα άρθρα σχετικά με τη μητρότητα εδώ!

Αν είναι αγόρι πρέπει, οφείλουμε σαν μάνες να του μάθουμε να σέβεται το γυναικείο φύλο, όχι μόνο την μητέρα του και την αδερφή του αλλά όλες τις γυναίκες που θα συναντήσει στη ζωή του. Να τις αντιμετωπίζει σαν ισάξιες του, να ξέρει ότι ακόμα και αν έχει παραπάνω μυϊκή δύναμη από μια γυναίκα αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να ασκήσει βία επάνω της, να καταλάβει ότι άσχετα από το τι έχει προηγηθεί, τι έχει ειπωθεί όταν ακούσει την λέξη όχι, να σταματάει. Να ξέρει ότι δεν χρειάζεται κανενός είδους βία για να επιβληθεί.

γίνε το γυναικείο πρότυπο
photo by Valentina Conte

Γίνε το γυναικείο πρότυπο που θα ήθελες να είχες

Η επόμενη γενιά αντρών θα αναθρέφει από εμάς. Στο χέρι μας είναι να μεγαλώσουμε καλά αγόρια που αργότερα θα γίνουν καλοί άντρες. Είναι στο χέρι μας να μην υπάρξει άλλη γενιά γυναικών που θα φοβάται να πάει στη δουλειά της, να βγει μια νυκτερινή έξοδο, να βάλει μια κοντή φούστα χωρίς να σκέφτεται ότι προκαλεί. Είναι στο χέρι μας να μην υπάρχουν πλέον τέτοια περιστατικά.


Ας προσέξουμε τι βλέπουν και τι ακούν τα παιδιά μας από εμάς.
Πάνω απ’ όλα είναι θέμα ανθρωπιάς.

To be continued..

Δες επίσης: “Φοβάμαι” Βία κατά των γυναικών

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *